Korisnicima domova za stare biće dozvoljen izlazak nakon vakcinisanja

Ministarka za rad i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević iniciraće početkom naredne sedmice preporuku da se korisnicima ustanova za smeštaj odraslih i starih koji su završili kompletnu imunizaciju dozvoli kretanje van ustanova.
Korisnicima domova za stare biće dozvoljen izlazak nakon vakcinisanja
Foto: 021.rs
Kisić je to prenela predstavnicima ustanova za smeštaj odraslih i starih, saopšteno je iz resornog Ministarstva.
 
Na video-sastanku se razgovaralo o imunizaciji korisnika, mogućnosti izlaska korisnika van ustanova nakon imunizacije, kao i o temama koje se tiču svakodnevnog rada tih ustanova.
 
Ovakav način komunikacije sa ustanovama koje su nedavno dobile tehničku opremu postaće praksa u narednom periodu, dodaje se u saopštenju.
 
Na sastanku su učestvovali i predstavnici RFZO, kao i pomoćnik ministra za rad u Sektoru za socijalnu zaštitu Biljana Zekavica.
  • Zatocenica

    23.01.2021 19:09
    Zaposlenima
    Koji dom, jer GC IH IMA 3.Nisu u svakom nepokretni. Ko je uneo Koronu? Da li znaju piramidalni ko kontroliše zaposlene koji ulaze i izlaze? Da li stalno nose zastitnu opremu. A, zasto bi zbog toga ispastali korisnici? A vladanje strahom. A samoubistva. A OMERTA, zakon Sicilijanske mafije.
  • Precistac

    23.01.2021 15:10
    To je znak da direktorica odlazi i da stiže “novo meso”. Samo ne znam da li će za tu grupu biti mesta u čistoći jer je tamo puno savetnika i kontrolora pa se plašim da li će biti para za sve ako uzmemo u obzir i najnoviji harač reketiranja radnika i nove afere u gumari vezane za samoprozvanog glavnog kontrolora preletaca S Z
  • Dom

    23.01.2021 13:20
    Mozak
    Ovo što najavljuju nema nikakvoga smisla.Pre svega puštaće pokretne korisnike kojih je vrlo malo u domu većinom su nepokretni i teško pokretni korisnici.Šta sa njima?Jedino i pravo rešenje kada se završi vakcinacija otvoriti dom za sve al uz pridržavanje i dalje mera zaštite i prevencije od zaraze,sve ostalo je čist idiotizam.Zaposleni u domu .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija