Britanski soj virusa korona stigao u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je britanski soj korona virusa "stigao u Srbiju", o čemu ga je obavestio ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Britanski soj virusa korona stigao u Srbiju
Foto: 021.rs
"Putnica iz Londona, koja je bila negativna na PCR testu, donela je taj soj, njen suprug je imao teške simptome", rekao je Vučić za TV Prva i dodao da su ispratili sve kontakte te žene i pokušali da ih izoluju.
 
Podsetimo da je epidemiolog i član Kriznog štaba Bransilav Tiodorović danas izjavio da je pitanje dana kada će se britanski soj virusa korona pojaviti u Srbiji. Tiodorović je ukazao na to da naučni radovi ne govore o velikom povećanju smrtnosti, ali govore o povećanoj zaraznosti, o čemu bi trebalo voditi računa.
  • Luka

    24.01.2021 20:53
    Srbija
    Srbija se bori da obezbedi vakcine za sve, iako je to veoma tesko.
  • Ivana

    24.01.2021 19:29
    Mere
    Znamo da je to malo jači virus od ovog, ali da su građani imuni na sve sojeve virusa. Jedino će vakcina pomoći da se zaštitimo.Hvala Aleksandru Vučiću koji je zaista naš narod spasio.
  • Lala

    24.01.2021 18:36
    Nije nego
    Ako je srtnost ista a zaraznost veća, znači da če se broj obolelih povećati. U zbiru će se onda i broj smrtnih slučajeva povećati. Za tu računicu je dovoljna i osnovna škola bez procentnog računa sa kojim kuburi Vođa!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija