Vakcinacija na punktovima od danas samo uz poziv u zakazanom terminu

Na svim punktovima za vakcinaciju od danas će moći da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave, sa terminom vakcinacije, saopšteno je iz Vlade Srbije.
Vakcinacija na punktovima od danas samo uz poziv u zakazanom terminu
Foto: 021.rs
Termin za vakcinaciju građani će dobiti nakon prijave na portalu eUprave ili pozivom kontakt centra.
 
Kako je navedeno, nema nikakve potrebe, niti je u interesu javnog zdravlja da se stvaraju redovi i gužve građana koji nemaju zakazan termin, jer će svi građani dobiti vakcinu u skladu sa planom prioritizacije.
 
Ovakva odluka doneta je zbog toga što se svakoga dana uvećava broj građana koji se nisu prijavili za vakcinaciju, a dolaze ispred punktova ili zdravstvenih ustanova kako bi se vakcinisali.
 
Vlada Srbije još jednom poziva sve građane da dolaze na vakcinaciju isključivo u terminu kada im je ona i zakazana.
 
"Iskazivanje interesovanja za vakcinaciju, nakon čega ćete u bliskoj budućnosti dobiti vreme i mesto vakcinacije, traje nekoliko minuta i veoma je jednostavno", kažu u Vladi Srbije.
 
Svi građani to mogu učiniti na adresi www.imunizacija.euprava.gov.rs.
 
Ukoliko osoba zainteresovana za vakcinaciju ne poseduje računar, može se prijaviti i telefonski, preko kontakt centra na broj telefona 0800 222 334, svakoga dana od 8 do 20 časova.
 
Vlada podseća sve građane Srbije da, bez obzira na to što je vakcina stigla u našu zemlju epidemija nikako nije gotova.
 
"Bez obzira da li smo primili vakcinu ili ne, moramo nositi maske u zatvorenim prostorima, voditi računa o higijeni ruku, održavati međusobnu distancu kada god je to moguće i redovno provetravati prostorije. Odgovornim ponašanjem, poštovanjem epidemioloških mera i poštovanjem termina vakcinacije najbrže ćemo doći do našeg zajedničkog cilja, a to je konačna pobeda nad korona virusom", navedeno je u saopštenju.
  • Perap

    26.01.2021 11:01
    Svima vama koji ste se vakcinisali pre nego što su se vakcinisali naši stari, naši lekari, ostale ugrožene grupe, neka to služi na čast. Potrčali ste da zaštitite sopstveno dupe, a sve pod izgovorima za debile, nisam antivakser, pa rekli su da mogu svi. Stidite se svog postupka. Naravno tu je odmah čuvena mantra, kriv je Vučić, jeste krivi je, ali ništa manje od tebe samoživi alavi čoveče.
  • Zainteresovana

    26.01.2021 11:00
    Molim novinare 021 da istraže po kom prioritetu će se sad dobijati vakcine, i kad ćemo mi koji smo se odavno prijavili stići na red?
  • Milan

    26.01.2021 10:26
    Vi ste svesni da Batut nije napravio operativni plan vakcinacije vec strategiju vakcinacije i nazvao je operativni plan. Iz tog plana se ne vidi koliko imamo vakcina, koliko smo narucili, kada se ocekuje da stignu, kako ce biti distribuirane, nema liste punktova za vakcinaciju, kapaciteta svakog punkta, potpuno nedostaje vremenska komponenta plana... Posle ovoga da li je iko stvarno ocekivao visok nivo organizacije same vakcinacije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.