Mali: Građani će glasati za izbor vagona za metro u Beogradu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da delegacija Srbije putuje u Pariz naredne sedmice, kako bi se dodatno precizirala struktura finansiranja beogradskog metroa u ukupnom iznosu od oko 454 miliona evra.
Mali: Građani će glasati za izbor vagona za metro u Beogradu
Foto: 021.rs
Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, jedna od tema biće izbor tipa i modela kompozicije vagona kojima će se voziti Beograđani u novom metrou.
 
Mali je naveo da je potpisan sporazum sa francuskim kompanijama o izgradnji metroa.
 
"Idemo sada tamo da utanačimo detalje, dogovorimo strukturu finansiranja u vrednosti od 454 miliona evra, koliko košta deo koji mi finansiramo zajedno sa njima. Ostvarićemo višedecenijski san i u potpunosti pratimo dogovorenu dinamiku", kazao je Mali gostujući na televiziji Prva.
 
Prema njegovim rečima, građani će za nekoliko godina imati priliku da vide kako se radovi odvijaju, a 2028. će se voziti metroom.
 
Kazao je da je u Parizu organizovana i prezentacija vagonskih kompozicija koje su u ponudi za izbor.
 
"Imaćemo priliku da pogledamo šest kompozicija, a od tih varijanti kako bi trebalo da izgledaju vagoni, mi ćemo da izaberemo tri. Zatim ćemo da organizujemo glasanje građana i oni će biti u prilici da izaberu model. To će biti najmoderniji automatizovani metro", naveo je ministar.
  • Nikola

    31.01.2021 16:26
    Ovo je za SNS sloboda izbora koja se daje građanima!!! Prvo se uradi sve, pa onda vi birajte ime, boju i tako... Pa što ne date izbor kuda metro da prolazi!?
    Najgore od svega što oni zaista misle da to znači uključivanje građana u bitne odluke.
  • iguman

    31.01.2021 15:55
    Koji ste vi sns - ovci lazovi. Nista ni asov zaboli, a vec pricate o izgledu vagona. A, koje ce biti boje. Grad nema preciscac otpadnih voda, a vi o metrou.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija