Određen pritvor Belivuku i ostalim uhapšenim

Specijalni sud odredio je danas pritvor do 30 dana Veljku Belivuku (36) i pripadnicima njegove grupe, koji se sumnjiče za niz teških krivičnih dela.
Pritvor im je određen iz svih zakonskih razloga: zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će uticati na svedoke i sakriti ili uništiti dokaze, ponoviti krivična dela u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti i visine zaprećene kazne za krivična dela za koja se terete, saopštio je sud.
 
Odluku o pritvoru doneo je sudija za prethodni postupak, a na nju osumnjičeni i njihovi advokati imaju pravo da ulože žalbu u roku od tri dana.
 
Belivuk i ostali su prethodne noći saslušani povodom niza teških krivičnih dela za koja se terete i, prema pisanju nekih medija, mahom su se branili ćutanjem, uz negiranje krivičnih dela.
 
Belivuk i drugih 18 uhapšenih u četvrtak sumnjiče se da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili brojna krivična dela, među kojima, ubistva i otmica.
 
Pored Belivuka, uhapšeni su i Marko Miljković (29), kao i V.D. (46), A.V. (39), M.B. (36), D.T. (38), N.S. (33), N.L. (41), M.T. (33), V.G. (38), F.I. (29), S.L. (35), B.K. (33), V G. (36), M.B. (32), N.S. (29), N.Đ. (35), Ž.K. (41) i N.J. (49).
 
Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija na 30-ak lokacija, koje su koristili osumnjičeni, pronađeni su predmeti i tragovi izvršenih krivičnih dela, saopštio je MUP.
 
Prema pisanju medija, juče su obavljeni pretresi na još nekim lokacijama i uhapšene su još tri osobe u Pančevu, koje se povezuju sa ovom grupom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.