U Srbiju stiglo još 500.000 kineskih vakcina protiv korone

Avion Er Srbije sa pola miliona doza vakcina protiv koronavirusa kineskog proizvođača Sinofarm, sleteo je na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu.
U Srbiju stiglo još 500.000 kineskih vakcina protiv korone
Foto: 021.rs
Avion su dočekale predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo. U Srbiju je ranije stiglo milion doza kineske vakcine protiv koronavirusa.
 
Ambasadorka Kine Čen Bo rekla je na beogradskom aerodromu da joj je velika čast što danas sa premijerkom dočekuje novi kontingent kineske vakcine.
 
"Ako se dobro sećam, to je treći put da budem zajedno sa premijerkom na aerodromu u toku jedne godine, prvi put čekali smo medicinski materijal i opremu, drugi put smo ispraćali kineske medicinske stručnjake i sada treći put, dočekujemo vakcine", rekla je ona.
 
Kineska ambasadorka izrazila je "viskoko divljenje organizaciji vakcinacije u Srbiji" i dodala da joj je drago da je i kineska vakcina dala doprinos tom velikom poslu.
 
Ona je istakla da će se u Kini za dva dana slaviti Kineska nova godina i naglasila da je avion doneo ne samo vakcine, već i novogodišnji pozdrav kineskog naroda sprskom narodu. "Nadamo se da ćemo pobediti pandemiju u Novoj godini", rekla je Čen Bo.
 
Ana Brnabić se zahvalila Narodnoj Republici Kini, kao i predsedniku Si Đinpingu na svoj podršci Srbiji i narodu u Srbiji tokom borbe protiv koronavirusa.
 
"Hvala vam na ovolikoj količini vakcina koje su došle u Srbiju. Danas kada dočekujemo kontingent od 500.000 vakcina, znači da u Srbiji imamo milion i 500 hiljada Sinofarmovih vakcina, što je nama, uz odličnu organizaciju vakcinacije omogućilo da budemo druga zemlja u Evropi i sedma u svetu po broju vakcinisanih“, rekla je Brnabić i dodala da očekuje da će se te brojke još poboljšati zahvaljujući vakcinama koje su danas stigle.
 
Predsednik Srbija Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja meseca u Srbiju stići još 50.000 doza Sputnjik V vakcine, 88.000 doza Fajzerove vakcine i između 125.000 i 150.000 doza Astrazenekine vakcine.
  • I dalje čekamo

    11.02.2021 12:10
    @NS Gari
    Pa vi koji ste primili obe doze ste zadovoljni. A mi koji se još ni prve vakcine nismo dokopali smo očajni. Zajedno sa starim i bolesnim roditeljima koji ni posle mesec dana čekanja nisu pozvani.
  • NS Gari

    11.02.2021 09:40
    Kritičar
    Ja sam ovde, na ovom portalu, već postao redovni kritičar svega i svačega u vezi vlasti, na svim njenim nivoima, kao i svih mogućih političara ove zemlje. To je moje pravo kao slobodnog građanina i od tog svog demokratskog prava ne odustajem.
    .
    Međutim, što se tiče kampanje u vezi vakcine, nemam šta drugo da kažem sem reči hvale za napore naše države da se što više ljudi zaštiti od potencijalne zaraze.

    I lično sam juče završio i sa drugom dozom kineske vakcine, sve je odlično organizovano i iskreno verujem u efikasnost čitavog sistema.

    Konačno i nešto dobro da se dešava u ovoj našoj napaćenoj državi...
    Nadajmo se skorašnjem usporavanju i prestanku ove pošasti, pandemije!
  • NS

    10.02.2021 22:10
    Svaka čast stvarno (nisam bot, ovo je stvarno za pohvalu)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.