Predato 4.680 Fajzerovih vakcina Severnoj Makedoniji; Vučić: Radnicima koji su učestvovali u vakcinaciji pomoć 10.000 dinara

Svi radnici koji su učestvovali u vakcinaciji stanovništva dobiće pomoć u iznosu od 10.000 dinara.
Predato 4.680 Fajzerovih vakcina Severnoj Makedoniji; Vučić: Radnicima koji su učestvovali u vakcinaciji pomoć 10.000 dinara
Foto: 021.rs
To je saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
"Dobra vest za građane Srbije je da smo mi do danas dali 840.000 doza, odnosno 635.000 ljudi je vakcinisano, neki su i revakcinisani, što se vidi po brojkama. Hvala svim zdravstvenim radnicima koji su učestvovali u vakcinaciji", naveo je Vučić.
 
On je danas premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu predao prvi kontingent vakcina koji Srbija donira toj zemlji.
 
Vučić je na prelazu Tabanovci uručio 4.680 vakcina Fajzer.
 
"To je u prvoj fazi. Mislim da je to lepa vest za našu braću", rekao je Vučić.
 
Vučić je rekao da je kompanija Fajzer tražila da se vakcine predaju po svim procedurama.
 
U pitanju je polovina od ranije dogovorenih oko 8.000 doza koliko ce Srbija obezbediti Severnoj Makedoniji.
 
Primopredaja vakcina trebalo je prvobitno da se održi u četvrtak, ali je odložena za tri dana zbog, kako je navedeno, neophodnosti nabavljanja dodatne tehničke dokumentacije.
  • miki

    14.02.2021 17:17
    Koliko se samo zdravstveni radnici zrtvuju,ovo je najmanje sto za njih moze da se ucini.

  • Nezaposlen

    14.02.2021 15:55
    Tužno
    Kada će u ovoj zemlji moći dobiti posao oni koji su po 2 godine volontirali u zdravstvu bez dinara a nisu ničiji ni bivših ni sadašnjih ni budućih. Zašto prekvalifikovani trgovci frizeri sa donetim diplomama imaju prednost na onima koji su redovno završili srednje i više medicinske škole nemaju pravo na rad već prekvalifikovani i neodrade pripravnički a dobijaju posao vodi im se pripravnički i primaju platu. Ovo nema ni u Africi. Redovno koji su završili srednju i višu moraju da idu van njih prima eu a ove što vi zapošljavaze u evropi nemogu da dobiju posao. Koliko je hiljada i hiljada sestara koje su redovno završile školu i na birou i nikada neće biti primljene nemaju vezu. Šta su ta deca jesu li oni vaši neprijatelji da ih terate iz zemlje. Oni godinama čekaju. Svi koji dobiju posao van su ogorčeni kao i njihove porodice i nikada se neće vratiti. Tamo su dobri radnici a ovde samo mogu bez pare da volontiraju. Sramno i ružno i tužno. Ako si u stranci i imaš vezu dobićeš posao. Svi plaćamo isto poreze ovde. Do kada će biti privilegovani trgovci i frizeri i prekvalifikovani za dobijanje posla.
  • Jana

    14.02.2021 15:55
    Ovde zaista nema mesta za bilo kakvu kritiku i hejt. Jedna toliko naizgled mala i ne toliko moćna država pomaže drugima u momentu kada je pomoć svima potrebna, pre svega plemenito, ljudski i humano.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).