Vulin: Od 5. oktobra ne brinem o svojoj glavi

"Cilj svake mafije je da preuzme državu i tako zaštiti svoj novac. Da su duže trajali, bili bi još suroviji, još moćniji i siguran sam da bi sa kriminalnih prešli i na političke likvidacije", kaže ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
Vulin: Od 5. oktobra ne brinem o svojoj glavi
Foto: 021.rs
U intervjuu za Novosti, Vulin odgovara na tvrdnje da je Srbija "zarobljena zemlja" i da se neće saznati istina o organizovanom kriminalu i svim poslovima nedavno uhapšenog Veljka Belivuka.
 
"Da je predsednik Vučić hteo nešto da krije, ne bi bio taj koji je objavio rat mafiji i koji je maksimalno podržao rad policije, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal. Hapšenje organizovane kriminalne grupe Belivuk - Miljković je najveća združena akcija sistema bezbednosti još od 'zemunskog klana', i u takvim akcijama nema sakrivanja. Policija će rasvetliti svaki detalj i dati sve od sebe da pravosuđe ima lakši posao", poručuje Vulin.
 
Vulin navodi da se ne plaši za svoju bezbednost.
 
"Mojom likvidacijom MUP bi bio paralisan nekoliko nedelja dok se Skupština ne sastane i izabere novog ministra policije i borba bi se nastavila. Kada sam se vratio u politiku nakon puča 5. oktobra završio sam sa brigom o svojoj glavi. Znam za koga sam i znam protiv koga sam, strane ne menjam i moj život je mala cena za slobodnu Srbiju bez velikih i moćnih bandi", dodaje ministar.
 
On je govorio i aferi prisluškivanja predsednika i pojedinih ljudi iz državnog vrha.
 
"Strane službe ne vole slobodne i moćne vođe u malim nacijama. Istraga će utvrditi koji su motivi za prisluškivanje predsednika, ali jedno je sigurno, motivi se moraju tražiti u pokušaju njegovog političkog rušenja. Ja drugi motiv ne vidim", navodi Vulin u intervjuu.
  • M

    16.02.2021 07:12
    "strane ne menjam i moj život je mala cena za slobodnu Srbiju bez velikih i moćnih bandi", dodaje ministar."

    Oslepeo sam...
  • Tom Sojer

    15.02.2021 22:44
    A, gos'n Mirin portparol će aktivirati vodene topove! To mu ide, još od tih dana. Tada je on bio to, a Alek,? Šta ono, beše, bio?
    Blago nama!
  • Inspektor Višekruna

    15.02.2021 22:41
    Slažem se!
    Ni ja ne brinem, recimo, o svom privatnom avionu!
    Kako da brinem o nečemu što nemam?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija