Bivšem predsedniku opštine Grocka četiri godine i tri meseca zatvora zbog paljenja kuće novinara

Bivši predsednik opštine Grocka, Dragoljub Simonović, osuđen je na četiri godine i tri meseca zatvora.
Simonović je osuđen zbog podstrekavanja na paljenje kuće novinara "Žig infa" Milana Jovanovića u decembru 2018. godine.
 
Na istu kaznu osuđen je i neposredni izvršilac Aleksandar Marinković, dok je za saučesništvo u podstrekivanju Vladimir Mihailović dobio četiri godine zatvora. Postupak je razdvojen u odnosu na okrivljenog Igora Novakovića i njemu će naknadno biti saopštena presuda.
 
Simonović, kao i većina članova tima odbrane, napustila je čitanje presude nakon što je predsednik veća počeo da govori o opstrukciji postupka od strane odbrane.
 
Simonović je bio optužen zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, a tužilaštvo je od suda tražilo da mu se izrekne kazna od osam godina zatvora. Optužnica je tvrdila da je on angažovao bivšeg policajca Vladimira Mihailovića, kako bi našao nekog od poverenja ko bi "upozorio" Milana Jovanovića zapalivši mu automobil. Mihailović je, prema tvrdnjama tužilaštva, za taj posao angažovao Igora Novakovića, a ovaj Aleksandra Marinkovića.
 
Juče na izricanju presude nisu bili prisutni Novaković, Marinković i Mihailović. Prvi zbog toga što je u odnosu na njega razdvojen postupak, pa će mu presuda biti izrečena nakndano, a drugi jer se već godinu dana nalazi u bekstvu, zbog čega je raspisana međunarodna poternica.
 
Kuća u kojoj Jovanović živi sa suprugom zapaljena je 12. decembra 2018. godine kada je kroz prozor garaže ubačen Molotovljev koktel. Jovanović i njegova supruga su uspeli da izađu iz kuće, ali je na objektu pričinjena ogromna materijalna šteta.
  • Lola iz Mola

    23.02.2021 12:35
    Sramota!
    Ovo je sramno blaga kazna, prosto privlači ostale monstrume da idu unaokolo i pale, bacaju bombe, ruše u sred izborne noći, pipkaju, štipkaju koleginice i učenice, lažu, kradu, ubijaju, targetiraju, otpuštaju, ucenjuju, prete!
  • Gaston S Norveska

    23.02.2021 12:02
    Bezite ljudi iz Srbije
    Jutka je li otisao na izdrzavanje pravosnazne presude na tri meseci zatvora bez prava zalbe zakljucno sa 24 januarom 2021 e kada je trebao da se javi u zatvorskoj jedinici?
  • Remus

    23.02.2021 11:35
    Pretpostavljam da bi u USA, dakle najrazvijenijoj demokratskoj zemlji Sveta bez obzira na drzave tamo, sva trojica dobil bari po dve dozivotne zatvorske kazne za pokusaj ubistva novinara i njegove zene (koja je takodje bila u kuci i mogla izgoreti). Eto, Simonovicu je srecna zvezda ta da nije u USA i sto ce svoje aktivnosti nastaviti za oko 3 godine (dobro vladanje je vec u najavi) ako ne bude prethodno pomilovan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.