Gojković: Epidemiološka situacija u Srbiji zabrinjavajuća, broj obolelih raste danima

Epidemiološka situacija u Srbiji je zabrinjavajuća, izjavio je večeras pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje epidemije Zoran Gojković.
Gojković: Epidemiološka situacija u Srbiji zabrinjavajuća, broj obolelih raste danima
Foto: 021.rs
Naveo je da "već četiri-pet dana konstantno traje povećanje broja novoobolelih, a sistem je već 10 meseci prenapregnut".
 
"Nije dobro da su nam podaci za danas slični kao jučerašnji. Čekamo još unose iz pojedinih gradova, ali su preseci slični. Nije dobro ni to što imamo sve više mladih koji su zaraženi", kazao je Gojković za Radio televiziju Srbije (RTS).
 
On nije precizirao da li će Krizni štab na sutrašnjoj sednici, u sredu, predložiti pooštravanje mera, već je apelovao na gradjane da se vakcinišu i da poštuju postojeće epidemiološke mere. Gojković je rekao da je u Srbiji do sada 1,3 miliona građana primilo prvu dozu vakcine protiv korona virusa, a 472.000 je primilo i drugu.
 
Povodom masovnih komemorativnih skupova od petka, posle smrti muzičara i pesnika Djordja Balaševića, Gojković je rekao da "ne možete represivno da delujete na ljude koji imaju potrebu, želju ili motiv da iskažu svoje emocije".
 
"Nije stvar izmakla kontroli, ali ljudi su satkani od emocija, i veoma je teško da ih u ovakvoj situaciji potisnu u drugi plan", objasnio je Gojković.
 
Sednica Kriznog štaba zakazana je za sutra i na njoj će se razmatrati trenutna epidemiološka situacija u zemlji. Dva scenarija su u opticaju, o čemu opširnije na OVOM LINKU.
 
Prema poslednjim - današnjim podacima, u poslednja 24 sata je preminulo još 15 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, a registrovano je 3.257 slučajeva zaraze.
  • Nale

    24.02.2021 08:52
    @
    A koji moj onda sluze vakcine nego da sprece ovaj virus! Meni kao lajiku nista vise nije jasno ali se sluzim nekom mojom logikom. Dva meseca se pridrzavam svih mera i sada opet nevalja onda vakcina koju sam primio nije efikasna. Lepo kao mlad primim penicilin i ko rukom se olecis a ovo sve tuc,muc i opet si ti kriv. Opravdana sumnja se pojavila ne samo kod nas vec po celo svetu.
  • Maksa

    24.02.2021 08:39
    Maksa
    Kako vreme prolazi sve vise sumnje raste u meni. Za godinu dana bio sam cetiri puta u kaficu,pridrzavao se svih mera i vise od toga sto me je dovelo do siromastva! Po svemu sudeci ja sam ispao najveca budala! I ove vakcine mi vise nisu sigurne i sva ta agresivna kampanja,coveka podstice na sumnju,tipa sta ce mi biti za godinu,tri...jer niko ti negarantuje za nista! Vise vam nista neverujem a ako se razbolim u obavez ste po zakonu dame lecite jer vam placam ZO i ako nema trenutno za druge racune!!!
  • Mirjana

    24.02.2021 08:35
    Muka mi je vise taman kazete smiruje se situacija,moci cemo malo vise da izlazimo.Dok se ja pazim i vecina njih drugi rade sta hoce.A i vi i ta silna otvaranjs te gondole te spomenik te imenovanje patrijarha.A zadnje smrt Djordja da ne pricamo ....danima.To sada bog nece zaustaviti.I ako bude smirivanja ....cutite

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.