Službenici u pravosuđu će dobijati pomoć od 5.500 dinara mesečno

Ministarka pravde Maja Popović donela je rešenje na osnovu koga će državni službenici i nameštenici u sudovima i javnim tužilaštvima širom Srbije dobijati 5.500 dinara po mesecu.
Službenici u pravosuđu će dobijati pomoć od 5.500 dinara mesečno
Foto: 021.rs
U saopštenju ministarstva navodi se da će isplata početi u narednih deset do 12 dana, a da je cilj poboljšanje materijanog položaja zaposlenih u pravosuđu.
 
Novac za isplate obezbeđen je iz prihoda ostvarenog naplatom sudskih taksi.
 
"Na osnovu Posebnog kolektivnog ugovora za državne organe, propisano je da se zaposlenima u sudovima i javnim tužilaštvima mogu vršiti isplate mesečne naknade na ime poboljšanja materijalnog položaja", navodi se u obrazloženju rešenja.
  • Lemi

    27.02.2021 22:33
    @sss
    Ko ga cisti? Mesecima ne mogu dobiti kantu ni kontejner. Kažu bilo je ali je nestalo. Kako može da nestane? Jel realno da ih neko tek tako iznese a da ne prijavi?
  • Milanko

    27.02.2021 22:30
    Bagra
    Za čega??? Da lakše zaturaju predmete? 5x dobijam poziv za sudjenje koje se ne održi,dobijem poziv dodjem a vrata zaključana. Ko koga zajebava?
  • Sss

    27.02.2021 20:21
    Svasta
    Svasta cu cuti, bas rade puno, prezatrpani su, umorni i gladni?!?!? Sta je sa radnicima koji vam ciste grad!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija