Blbord koji meri zagađenje: Da li će pluća pocrneti pre nego što ministarka odgovori?

Tim "Kreni - Promeni" postavio je velika pamučna pluća kod Doma omladine u centru Beograda kako bi se ustanovilo za koliko će dana pocrneti od zagađenja.
Na velikom bilbordu nalazi se i senzor kojim se meri zagađenje, a građani će rezulatate moći da provere na sajtu istaknutom na tom bilbordu, saopštio je tim "Kreni - Promeni".
 
Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti zajedno sa timom "Kreni - Promeni", Beogradskom otvorenom školom, Eko stražom i nekoliko drugih udruženja prikupili su 51.000 potpisa zahtevajući od resorne minsitarke Irene Vujović da direktno podrži predlog inicijative "Rešenje za zagađenje" kojom se traži da se sredstva iz budžeta predviđena za subvenciju električnih i hibridnih vozila usmere na ložišta, naglašavajući da automobili doprinose ukupnom zagađenju sa svega šest odsto.
 
U saopštenju se ističe da se od ministarke, koja je načelno podržala ekološke aktivnosti, zahtevaju "konkretne i čvrste garancije".
 
"Da li će pluća pocrneti pre nego što ministarka Irena Vujović odgovori?", pita u saopštenju tim "Kreni promeni".
  • МилеНС

    28.02.2021 14:07
    ботови спавачи
    Поздрављам снс ботине, забринух се где сте до сада али опуштено, сваки ваш "-" (минус) на мој коментар је доказ колико сам у праву! Само ваше постојање и ангажовање је доказ колико сам у праву...
  • V

    28.02.2021 14:05
    Super ideja! Podržavam! Zagađenje vazduha je jedna od stvari koja hitno treba da se rešava u Srbiji
  • МилеНС

    28.02.2021 11:44
    светла будућнос у сивој Србији
    Већ видим као кроз ма... смог како се ангажује неко удружење доконих набилдованих снс "праведника" како под окриљем ноћи уништаа уз (на)миг полиције ово плућно "уметничко дело".
    Сутрадан уместо строго дефинисаних 15 преминулих од короне додаће +1 уз објашњење како су та плућа страдала од обострабе упале, највероватније упаљачем из локалног страначког обора, пардон одбора...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija