Sloga: U Krušiku plata smanjena većini zaposlenih, a upravi povećana

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" saopštili su da je kolektivni ugovor u valjevskoj fabrici "Krušik" potpisan uz pritiske na predstavnike četiri sindikata i da je nepovoljniji za radnike nego prethodni.
Sloga: U Krušiku plata smanjena većini zaposlenih, a upravi povećana
Foto: 021.rs
Sindikat Sloga ocenio je da su odredbe kolektivnog ugovora koji je potpisao nepovoljnije za radnike, jer je suma novca za zarade smanjena sa 35 miliona evra na 27 miliona evra godišnje.
 
"Smanjen je regres, topli obrok, ukinuti posebni uslovi rada i plata je smanjena za više od 80 odsto zaposlenih, dok je manjem delu zaposlenih, medju kojima je menadžment, zarada povećana za oko 10 procenata", navedeno je u saopštenju.
 
Dodali su da ozbiljan problem predstavlja i "praksa da odbojkašice sa Uba i drugi partijski upošljenici dolaze na posao, a već nakon sat vremena odlaze da bi trenirali ili igrali utakmice u klubovima koji nemaju veze sa fabrikom".
 
Odluku da potpiše ovakav ugovor sindikat "Sloga" je, kako navode, doneo pod pritiskom i tesnom većinom u Odboru, a sindikatima je, kako kažu obećano da će odredbe o zaradama i uslovima rada biti na stolu ponovo za tri meseca.
  • 9

    28.02.2021 17:45
    Treba
    Da rade i nedeljom bez godišnjeg, a i plate . Šef im
    je pravi kadar pa neka mu i sada aplaudiraju kao i
    kada je bila u pitanju smrt radnika njihovih pogona.
  • gradjaninX

    28.02.2021 16:50
    Ko 'Superhik' da citam...
  • Neoplanta

    28.02.2021 16:45
    Tako treba!
    Treba da im je potpuno ukinu, pa ce mozda shvatiti da im je Obradovic prijatelj, a naprednjacka bagra dzelat!
    Do tada, neka docekuju Gazdu ozarenog lica i klicajuci, glupost se placa, a dostojanstvo zaradjuje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.