Predstavnik Sinepleksa: Zašto je bioskopima skraćeno radno vreme, ali ne i pozorištima

Odlukom Kriznog štaba, bioskopima je ovog vikenda skraćeno radno vreme, dok su iz ovih mere izuzeta pozorišta, a, kako kaže Aleksandar Garić predstavnik bioskopa Sinepleks, time je zadat poslednji udarac na poslovanje bioskopa u Srbiji.
Predstavnik Sinepleksa: Zašto je bioskopima skraćeno radno vreme, ali ne i pozorištima
Foto: Pixabay
"Ostaje nejasno zašto su bioskopi svrstani u grupu objekata kojima je skraćeno radno vreme, jer ne postoji nikakva razlika između uslova u kojima se odvija projekcija filma u 13 ili 21 čas, osim što skraćenje značajno utiče na već mizerne prihode", naveo je Garić.
 
Dodaje da niko ne može da objasni u čemu se razlikuju bioskopi i pozorišta, kada je reč o razlozima za donošenje mera.
 
Napomenuo je da skoro šest meseci bioskopi nisu radili, a kada su dobili dozvolu za rad, strogo su se poštovale sve mere koje je doneo Krizni štab.
 
"Odgovornim poslovanjem i sprovođenjem svih propisanih mera u cilju suzbijanja kovida-19, bioskopi su dokazali da su jedno od najbezbednijih mesta", poručuje Garić, koji smatra da je primetan nedostatak sluha prema industriji koja je najviše pogođena pandemijom i koja je dovedena na rub egzistencije.
 
"Ukoliko se nastavi trend donošenja nelogičnih odluka i mera, bioskopi neće još dugo opstati", naveo je Garić.
  • Tito

    28.02.2021 18:17
    Goli otok
    A što logiku volem...
  • Džontra

    28.02.2021 15:15
    Ufff
    Bioskopi i pozorista su jedno te isto što se tiče rizika od zaraze. Ako je pozorištu dozvoljeno, onda bi i bioskopi trebali da rade! Mislim da je to nekako logično!!!
  • Voldi

    28.02.2021 14:30
    Veliki sam ljubitelj bioskopskog plantna. Mogu reći da mi puno nedostaje normalan bioskopski doživljaj.
    Zato mogu da izrazim samo najveću i apsolutnu podršku svima koji su u prikazivačkom biznisu.

    Ujedno izjavljuje zavid Beograđanima jer uskoro dobijaju IMAX bioskop. Nadam se da će ga i Novi Sad dobiti u bliskoj budućnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija