Rakić-Vodinelić: Izjava Vulina o sudiji je u mafijaškom stilu, kao iz fima 'Kum'

Profesorka Pravnog fakulteta beogradskog Univerziteta Union Vesna Rakić-Vodinelić ocenila je da je jučerašnja izjava ministra unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandra Vulina, uz pominjanje predsednika Višeg suda u Beogradu, Aleksandra Stepanovića, bila u "mafijaškom stilu".
Rakić-Vodinelić: Izjava Vulina o sudiji je u mafijaškom stilu, kao iz fima 'Kum'
Foto: 021.rs
Vulin je sinoć izjavio da je predsednik Fudbalskog zaveza Srbije Slaviša Kokeza prilikom saslušanja u policiji po savetu sudije Stepanovića odbio poligraf. Viši sud je to danas negirao kao "apsolutnu neistinu" navodeći da Stepanović ni ne poznaje Kokezu.
 
"Vulinova izjava meni liči na dijaloge koje smo vidjali u filmu 'Kum': 'Ako to ne uradiš, desiće ti se to i to!'", rekla je Rakić-Vodinelić.
 
Navela je da je zasad pomenut samo sudija Stepanović, ali "ko zna ko će još biti pomenut u tom nizu". U takvim izjavama, kako ističe, niko se ne bavi pravom, niti kvalitetima tih sudija, već je to javni govor u mafijaškom stilu.
 
"Zauzeo je (taj stil) suviše mnogo prostora. Možda nekom prija, možda je nekom atraktivan, pa možda ljudi vole da tako nešto čuju, ali je taj govor društveno jako opasan. Takav način slanja nekih polušifrovanih poruka koje su vrlo lake za dešifrovanje ne samo onima kojima su upućene, nego i opštoj javnosti, u pristojnoj državi predstavlja nedopustiv mafijaški način obraćanja", naglasila je Rakić-Vodinelić.
  • Нова снага

    01.03.2021 21:47
    Волин
    Увек мисли оно што говори...
  • Inspektor Višekruna

    01.03.2021 20:36
    Draga profesorka
    Zašto komentarišete Vulina?
    Pa njime se dovoljno bave Kesić, PLJIŽovci, Ivan Ivanović, Dare i Mare, meni omiljeni Vidojković i Kulačin.....
    Bavite se nečim što priliči intelektualki i cenjenom stručnjaku!
  • Neko

    01.03.2021 20:08
    Samo kazem
    A sta ocekujete gosp. Rakic Vodinelic, od julina (namerno malim slovom) poltrona, ulizice, moralnog gmizavca, beskicmenjaka....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija