Tiodorović: Nije smelo da se dogodi da neko primi dve različite vakcine

Slučaj Vranjanca, koji je greškom primio dve različite doze vakcina, Fajzer i Sinofarm, ne sme da se ponovi, rekao je epidemiolog Branislav Tiodorović i dodao da je greška verovatno nastala zbog nepoštovanja procedure vakcinacije.
Tiodorović: Nije smelo da se dogodi da neko primi dve različite vakcine
Foto: 021.rs
Tiodorović je rekao da se desilo nešto što nije smelo i ne bi moglo da se desi da su poštovane procedure.
 
"Najvažnije je da tom pacijentu kod kojeg je došlo do davanja druge vakcine, a ne one koje je trebalo da primi kao drugu dozu, zdravstveno stanje pod kontrolom i sigurno je da ćemo i dalje pratiti svaki dan njegovo stanje i imati potpuni uvid nad onim šta se sa tim građaninom Vranja dešava", naveo je Tiodorović.
 
Napomenuo je da svi moraju da budu svesni da je preopterećenost ljudi koji sprovode vakcinaciju ogromna, kao i da je interesovanje stanovništva veoma veliko.
 
"Tako nešto se ne sme ponoviti, procedura je poznata, procedura je jasna i ona se mora sprovoditi do kraja. Svako mora da bude pitan pre nego što mu se da druga doza, koju ste vi primili vakcinu. Ne samo uvid u njegovu dokumentaciju, nego i da ga pitaju. I ako ne zna, da se to vidi iz dostupnih dokumenata", naglasio je Tiodorović.
  • Sv

    03.03.2021 08:10
    Hm
    Preopterećenost ili klasična brljivost?
  • ???

    03.03.2021 06:39
    Ko kontrolise procedure?
    Posle druge doze na papiru koji se dobije ne pise o vrsti primljene vakcine isto kao posle prve. Zasto?
  • Dr

    03.03.2021 06:30
    A da neko odgovara od medicinara sa knjizicom.... Ovo je ne samo za otkaz već i za krivično delo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija