ANKETA: Treba li nas ponovo zaključati?

Medicinski deo Kriznog štaba stava je da je potrebno da se ponovo uvede vanredno stanje, odnosno policijski čas, ne bi li se pandemija korona virusa stavila pod kontrolu.
ANKETA: Treba li nas ponovo zaključati?
Foto: 021.rs
Prošlog vikenda ugostiteljski objekti, kao i tržni centri, imali su dodatno skraćeno radno vreme. Šta građane Srbije očekuje ovog puta, još uvek nije poznato, jer će o tome tek biti doneta odluka.
 
I dok medicinski deo Kriznog štaba poručuje kako je potrebno kompletno zatvaranje i ponovno uvođenje vanrednog stanja, deluje da građani imaju sve manje strpljenja, a političari sve više pažnje posvećuju uticaju epidemioloških mera na ekonomiju.
 
U anketi 021.rs možete da odgovorite na pitanje "Treba li nas ponovo zaključati?", a vaš stav možete da obrazložite u komentarima.
 
 
  • Ljiga

    03.03.2021 21:50
    Ljiga
    Moze ako mi plate za svaki dan i izbrisu namete za tekuci mesec! Ovaj viru nejce nikada nestati valjda je to do sada svima jasno. Use i u svoje kljuse jer ti niko nejce pomoci kao sto smo videli prosle godine. Jedan deo gradjana koji nema stalna primanja bukvalno su gladovali i niko im nije pomogao a vecina radno sposobni. Prvo svima obezbediti materijana sredstva za zivot pa zatvarajte cele godine sta ima bolje i lepse da odmaras i jos dati plate. Ali drzava za to nema para,onda ostavite ove mere koje su uz stroze kontrole. Jer dete kada zapisti nebiraju se sredstva dabi se prezivelo. Prvo PARE pa da pregovaramo! Hvala!
  • Emily

    03.03.2021 20:20
    Da, da
    Treba sve koji krše propise vezane za Kovid19 evidentirati u jednu bazu (sa tih silnih žurki, u kafićima...neće da se vakcinišu...) pa kada obole sve im naplatiti po ekonomskoj ceni i nikako ih ne slati na bilničko lečenje, pa neka se bahate i dalje. Ja bih jednim klikom tako to rešila...
  • Podbarac

    03.03.2021 20:06
    Prvo treba svima da je jasno
    Pod jedan: Korona je tu i neće nestati sama od sebe!
    A što je duže tu sa nama, niko ne može da tvrdi da će mutirati ka "običnoj prehladi".

    Ta tvrdnja (kao tako to ide kod virusa) je ekstraordinarna i kvazi-naučna glupost - primer je Španska gripa: prve godine je bila kao blaga prehlada, da bi dve godine kasnije harala "nutirana" i pobila barem 50 miliona ljudi!

    I nije posle postala uobičajena i kao "blaža" - opet nijee utemeljeno: Njene dve "preživele" mutacije su Svnjski i Ptičji grip - nimalo naivni.

    Sad kad je to jasno, postavlja se pitanje šta raditi?
    Odgovor je vrlo jednostavan: Vakcinacija, Hiigijena, Socijalna distanca, Zaštitna sredstva...

    Čemu bi onda služio policijski čas i sve ove-one mere?

    Pa ljudska pamet pamćenje je kao u pijanih pilića! Dobar deo ljudi i dalje veruje da će Korona nestati evo samo što nije - i da će sve da "bude kao pre". E pa neće!
    Obaška ovi koji misle da je Korona samo teorija. Dakle moramo se nekako uteratu u red, kad sami nećemo sebe.

    Treći aspekt: PolitiĆari i nedodirljivi.
    Njima naravno odgovara svako ograničenje ljduskih prava, dok to ne ugrožava "ekonomiju" - a zapravo njin izvor prihoda i moći!. U to ne treb sumnjati. Ali njih nam nije "dao Bog" - sami smo ih "izabrali" i samo ih "trpimo"...

    Sve u svemu narode, "ko se čuva i Bog ga čuva"! Jasnije ne može biti - ne trebju nam "mere" ako smo disciplinovani i čuvamo sami sebe i svoje! Jesmo li?

    Tolko.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija