Interpol upozorio na Tik-Tok, MUP proverava informacije o najavi masovnog samoubistva

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da, nakon informacija koje kruže na jednoj društvenoj mreži, a tiču se poziva na grupno samoubistvo, proverava potencijalno opasne sadržaje za decu i mlade na pojedinim društvenim mrežama i apeluje na roditelje da prate aktivnosti svoje dece na tim mrežama.
Interpol upozorio na Tik-Tok, MUP proverava informacije o najavi masovnog samoubistva
Foto: Pixabay
"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obavešteno je od Interpola Jerusalim dopisom koji je upućen Letoniji, a ostalim zemljama na upoznavanje, o informacijama koje kruže na jednoj društvenoj mreži, a tiču se poziva na grupno samoubistvo mladih osoba", saopšteno je iz MUP-a.
 
Kako se navodi, na teritoriji naše države se vrše provere navedene informacije, iako je obaveštenje upućeno Srbiji isključivo radi informisanja.
 
"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova sa maksimalnom opreznošću pristupaju proveri navedenih ili sličnih sadržaja na društvenim mrežama. Apelujemo i na roditelje da obrate pažnju na ponašanje svoje dece i sadržaje koje prate na društvenim mrežama", kazali su iz MUP-a.
 
Ranije danas objavljena je vest da je Interpol obavestio Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da je za 3. mart najavljeno masovno samoubistvo mladih osoba na društvenoj mreži TikTok. Prema do sada prikupljenim informacijama, ovaj poziv odnosi na lokalnu TikTok grupu u Rusiji, ali su preporučene mere predostrožnosti svima.
  • Ptić Rugalac

    04.03.2021 10:26
    @Dalija
    Ma, naravno... Bolje da se vratimo u komunjarističko jednoumlje. Zar ne, Dalijice?
  • Goglinje

    03.03.2021 23:59
    U.S.A.
    Tipična američka kampanja protiv tik toka...Setite se Tramp je prvi koji se borio da ih zabrani... Para vrti gde burgija neće...
  • Dalija

    03.03.2021 23:24
    Sa pojavom interneta, svaka budala i bolesnik je dobio svojih pet minuta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.