Od subote u podne do ponedeljka u 6 ujutru ne radi ništa osim prodavnica, apoteka i pumpi

Krizni štab doneo je odluku da od subote u podne do ponedeljka u 6 ujutru ne radi ništa osim prodavnica, apoteka i pumpi, saopštio je epidemiolog Predrag Kon.
 Od subote u podne do ponedeljka u 6 ujutru ne radi ništa osim prodavnica, apoteka i pumpi
Foto: 021.rs
Takođe, od ponedeljka na onlajn nastavu prelaze sve srednje škole.
 
Na skijalištima i planinama neće raditi ništa što je povezano sa kafićima, pa ni prodavnice, naveo je Kon.
 
On je rekao da će tokom vikenda pozorišta moći da rade do 21 sat, pijace će raditi redovno, a sportski događaji će biti bez publike. "Gde god su namirnice u pitanju, to će raditi", rekao je Kon.
 
Dodao je da će se u ponedeljak sve vratiti u normalu, a na sledećoj sednici Kriznog štaba u utorak odlučiće se o novim merama.
 
Kon je prethodnih dana govorio da je epidemiološka situacija u Beogradu katastrofalna i da će tražiti zatvaranje svih kafića i restorana na najmanje sedam dana, a posle današnje sednice novinarima je rekao da ne istupa kao član medicinskog dela Kriznog štaba, već celog Kriznog štaba, i da je tu da saopšti ono što je odlučeno.
 
"Šta je bilo iza vrata, ostavljam za taj događaj. Sasvim sigurno da je bilo razmena mišljenja, ponekad i energičnih. Rezultat toga je da imamo ovo što vam sada prenosim. Nastavićemo da razgovaramo", naveo je Kon.
 
Pozvao je građane da se vakcinišu, jer je "dugotrajno zatvaranje teška opcija za Srbiju", ali je dodao i da je nemoguće ne reagovati na pojačnu aktivnost virusa. On je naveo da će se vakcinacija nastaviti svojim tokom i da je to najvažnija preventivna mera, koja je važnija od bilo kakvog zatvaranja.
 
"Mi ulazimo u sledeću fazu vakcinacije, tako da će biti pozivanja građana sve više i više iz jednostavnog razloga što samo ta barijera imuniteta može ovo da zaustavi", istakao je Kon tokom obraćanja medijima.
  • kotelečitogslušaš

    06.03.2021 23:25
    online ofline
    I osnovci su doprineli svojim non stop boravkom na gomili i u gomili dok su bili on line i nisu isli u školu da virus mutira i ojaca i počne i njih da napada. Na kraju to je i fer. Dosta su jurili penzionere po dvoristu misleći da su zaštićeni .
    Virus će seproširitii na životinje i niko neće moći da ga zaustavi.
    Poštujete šta kažu doktori oni će vas lečiti a ne internet teoretičari.
  • opis poslova

    06.03.2021 23:16
    Zasto medicinari da protetuju
    Imaju medicinari svoja posla. Postoje nadležni za ovaj slučaj i primaju platu za to.Pa neka ga reše. Ne treba niko da radi tudj posao.
  • obratno

    06.03.2021 23:13
    za Alex
    kako smeta kad sede na udaljenosti u skoli a ne smeta kad su na gomili u dvorist i kad se zapljuvavaju posebnokad naidje neki stariji komsija .Vaša deca stanu na vrata i prolaz da ljudi ne mogu da prodju. Pojave se bas kad neko nailazii posle nestanu.
    Kad se nemar i nedisciplina tolerišu i gaje na kraju se uvek vrati kao bumerang svima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.