Godinu dana od prvog registrovanog slučaja korone u Srbiji - uvedeno delimično "zaključavanje"

Pre godinu dana u Srbiji je registrovan prvi slučaj korona virusa, a u pitanju je bio 43-godišnji muškarac iz Bačke Topole koji je boravio u Budimpešti.
Godinu dana od prvog registrovanog slučaja korone u Srbiji - uvedeno delimično "zaključavanje"
Foto: 021.rs
Prema poslednjim podacima, u Srbiji je od tada registrovano 478.878 slučajeva korone, a od posledica kovida-19 preminulo je 4.525 osoba. 
 
Na bolničkom lečenju trenutno je 4.161 pacijent, od kojih su 166 na respiratoru, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.  
 
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, donete su nove mere.
 
Od danas u podne do ponedeljka u 6 ujutru moći će da rade samo prodavnice hrane, apoteke i pumpe. 
 
Učenici srednjih škola od ponedeljka, 8. marta, preći će na onlajn nastavu.
 
Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je medicinski deo Kriznog štaba nezadovoljan merama koje su juče usvojene, jer je trebalo da budu zabranjeni kontakti na tri nedelje, da bi prenošenje virusa bilo sprečeno.
 
"Zabrana kretanja nikada nije bila opcija, ne možemo zaustaviti život, ali moramo da obezbedimo da ne funkcioniše onaj deo gde se virus prenosi neograničeno i bez ikakve prepreke", ističe Tiodorović.
  • Otkljucajte domove!

    06.03.2021 10:22
    Otkljucajte Gerontoloski!
    Pustite stare da slobodno setaju posle godinu dana pod kljucem, ako Boga znate!
    I vakcine su dobili a zakljucani su i dalje kao u zatvoru. Sloboda im je uskracena godinu dana!!!! Dom je dom gde zive i pokretni ljudi, vitalni.. ne samo nepokretni. Nevini sede zakljucani dok svi drugi normalni setaju ulicama svojih gradova.
  • Brane

    06.03.2021 10:04
    A sinoć u Magacinu u pola 6 ori muzika.Mogu da navedem još par lokala u gradu ali ne vredi.Nekom majka nekom maćeha.
  • Baba

    06.03.2021 09:49
    Pitanje
    Neovisno od teksta pitam samo ko je zaduzen za kontriolu epidemioloskih mera u Lidl-u konkretno N.Naselje.komunalna kazr oni nisu .sanitarna samo ta radnike a ko kontrolise broj ljudi koji stoje jedan drugom na glavi a ovamo od 12 sve se zatvara zbog epidemije.Zna li neko odgovor ili o cemu se ovde radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija