Gradonačelnik Pule pozvao Vučića da poseti Istru i nauči nešto o vinima i toleranciji

Gradonačelnik Pule Boris Miletić pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da dođe u Istru "ako želi nešto da nauči o vrhunskom vinu, saživotu i toleranciji", odgovarajuči tako na Vučićeve izjave da je istarska malvazija odvratno vino koje se ne može piti.
Gradonačelnik Pule pozvao Vučića da poseti Istru i nauči nešto o vinima i toleranciji
Foto: 021.rs
"Vinske preferencije Aleksandra Vučića stigle su i do nas u Istri, domovini malvazije. Na sreću, naši dragi gosti i prijatelji iz Srbije čije je srce u Istri ne dele stavove gospodina Vučića. I ne mislim pri tom samo na malvaziju", saopštio je Miletić koji je predsednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) i poslanik u hrvatskom Saboru.
 
Miletić je Vučiću skrenuo pažnju na to da je rad i trud istarskih vinara prepoznat u celom svetu te da istarska vina redovno dobijaju zlatne medalje na svetskim takmičenjima, prenela je agencija Hina.
 
"Samo prošle godine istarska vina dobila su Platinastu medalju na najvećem svetskom takmičenju vina Decanter. Istarska malvazija po svojoj kvaliteti spada u sam vrh svetskih vina a osim po vinu, Istra je svetski poznata po maslinovom ulju zbog kojeg je šest godina zaredom proglašena najboljim maslinarskim regionom na svetu", poručio je Miletić.
 
Srbiji je poželeo "svako dobro u razvijanju kvalitetnih vinskih sorti", dodavši da je Istra uvek spremna pomoći i podeliti svoje vrhunsko znanje i iskustvo.
 
"U Istri se može puno toga naučiti, ne samo o vrhunskom vinu, nego o suživotu, otvorenosti, miru i toleranciji. Preporučio bih gospodinu Vučiću da nas poseti i nešto nauči. Nazdravljam čašom malvazije različitosti i slobodi mišljenja, a Aleksandru Vučiću šaljemo pozdrave iz krasne zemlje vrhunskog vina uz reči velikog prijatelja Istre, našeg neprežaljenog panonskog mornara "Čija je Istra, njegov je svet!" Živeli!", zaključio je Boris Miletić.
 
Predsednik Srbije Aleksa Vučić nedavno je u jednom intervjuu za sarajevske medije rekao da je istarska Malvazija "loše vino koje ništa ne valja", "da ne može da se pije", i da Srbija proizvodi mnogo bolja vina.
  • @ N.Sad

    07.03.2021 10:27
    Istoričar
    jeftini neka pročita i deo "Wikipedije" gde se spominje da
    gradovi u Istri imaju vodovod tek oko 2.000 godina,
    a da je bezrepa bulumenta u to vreme vršila svoje
    podele i uglavnom pristizala u te krajeve kao bezemljaš
    ili poneki bedni vojnik cluga caru (njihovom). Pismenost i
    istorija njihova je urezana u kamene ploče ,a istoričar je
    pismo dobio tek sa Vukom ali je i on
    knjige pečatio na trulom zapadu, a ne u "carskoj Srbiji" .
    Toliko o stogodišnjoj istoriji i broju srba .
  • !

    07.03.2021 07:38
    Bravo Istra, uvek oduvate i ustase i cetnike!
  • Laloski

    07.03.2021 01:38
    "Samo andjeli znaju, kako je u raju, a i svi sto su jednom bar, Istru vidjeli!". Veliki pozdrav za Istrijanke i Istrijane, ljude lepog stava! Lalos!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.