Pulmolog: Sve veći broj pacijenata, mere Kriznog štaba nemaju efekta, moraju da traju bar 14 dana

Pulmolog Đorđe Taušan iz Vojnomedicinskog centra "Karaburma" izjavio je danas da je broj hospitalizovanih u toj ustanovi sve veći, da 80 odsto pacijenata ima tešku kliničku sliku i da mere Kriznog štaba samo za vikend nemaju efekta.
Pulmolog: Sve veći broj pacijenata, mere Kriznog štaba nemaju efekta, moraju da traju bar 14 dana
Foto: 021.rs
"Ove noći u bolnici Karaburma imali smo 22 prijema, a osam otpusta, ukupno imamo 97 pacijenata", rekao je Taušan za RTS.
 
Dodao je da se menja starosna struktura pacijenata koji su sve mlađi i precizirao da najmlađi na lečenju u toj ustanovi ima 27, a najstariji 84 godine.
 
"Ranije je većina hospitalizovanih pacijenata bila starija od 60 ili 65 godina, sada je sviše mladih i posebno su u riziku gojazni pacijenti sa hipertenzijom i dijabetesom", rekao je Taušan.
 
On je ocenio da nove mere Kriznog štaba ne donose ništa, da se broj zaraženih smanjuje prividno, i da je potrebno da mere traju najmanje 14 do 21 dan kako bi se smanjila transmisija virusa među mladima.
  • Beočinac.

    07.03.2021 14:58
    Krizni štab verovatno razmišlja da uvedu vanr stanje do 05.1.2022.
  • D

    07.03.2021 13:19
    D
    Pa zatvorite sve na mesec dana. Svakom uplatite novsc za mesec dana,račune stornirajte i stvar je rešena. Da kada bise šalili,ostavite ljude da rade,onaj ko ima sigurna primanja,penzoneri,zaposleni u JKP netreba da rade.. Ostali moraju jer bez novca nema ni hrane,lekova,života valjfa ste do sada to svatili. Hvala.
  • Milan Antonijević.

    07.03.2021 12:04
    Jasno i glasno.
    Nikakve mere neće pomoći.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija