VIDEO: Vučić se snimkom na Instagramu izvinio istarskim vinarima čiji je proizvod izvređao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu objavio je izvinjenje svim istarskim vinarima i vinogradarima.
"Molim sve vinare u Istri da mi oproste zbog ovoga jer to što ja nešto ne volim ne znači da to nije dobro i ne znači da ja to moram da znam. Da mi oproste i da im kažem hvala unapred što su prihvatili to moje izvinjenje, a ja ću voditi računa da takve greške više ne pravim", rekao je predsednik.
 
 
Podsetimo da je Vučić nedavno u jednom intervjuu za sarajevske medije rekao da je istarska malvazija "loše vino koje ništa ne valja", "da ne može da se pije", i da Srbija proizvodi mnogo bolja vina.
 
Na to je reagovao gradonačelnik Pule Boris Miletić, koji je pozvao Vučića da dođe u Istru "ako želi nešto da nauči o vrhunskom vinu, saživotu i toleranciji".
 
"Vinske preferencije Aleksandra Vučića stigle su i do nas u Istri, domovini malvazije. Na sreću, naši dragi gosti i prijatelji iz Srbije čije je srce u Istri ne dele stavove gospodina Vučića. I ne mislim pri tom samo na malvaziju", saopštio je Miletić, koji je predsednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) i poslanik u hrvatskom Saboru.
 
Miletić je Vučiću skrenuo pažnju na to da je rad i trud istarskih vinara prepoznat u celom svetu te da istarska vina redovno dobijaju zlatne medalje na svetskim takmičenjima.
 
Srbiji je poželeo "svako dobro u razvijanju kvalitetnih vinskih sorti", dodavši da je Istra uvek spremna da pomogne i podeli svoje vrhunsko znanje i iskustvo.
  • Miljana

    07.03.2021 20:46
    Kad uvidiš grešku onda grešku i priznaš. To se danas među ljudima na žalost izgubilo.
  • FDGH

    07.03.2021 15:32
    Smekerski potez sa stilom, za ovo skidam kapu
  • Marta

    07.03.2021 13:18
    kme kme!
    covek koji se svadja sam sa sobom kad nema sa kim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija