Radojičić: Do 2023. oznaka tajnosti na dokumentu o spomeniku Stefanu Nemanji

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je 2023. krajnji rok kada bi Vlada Srbije trebalo da ukine oznaku tajnosti sa dokumenata o izgradnji spomenika Stefanu Nemanji, čime bi bilo omogućeno objavljivanje detalja i cene tog projekta.
Radojičić: Do 2023. oznaka tajnosti na dokumentu o spomeniku Stefanu Nemanji
Foto: Youtube screenshot (Beogradske fasade)
"To je krajnji rok, ali u zavisnosti od procene situacije Vlada će objasniti celu tu priču", rekao je Radojičić za TV Prva, govoreći o razlozima zbog kojih ga poverenik za informacije od javnog značaja nije kaznio jer nije objavio tu informaciju.
 
Prema njegovim rečima, Vlada je aktom iz juna 2018. te informacije označila tajnim i poverljivim, a on kao građanin Srbije poštuje odluke Vlade.
 
"Očigledno je negativna kampanja usmerena prema meni, to mogu da razumem, sve je to deo politike, ali suštinski ne vidim da imam problem zato što jednostavno poštujem zakon Srbije", rekao je Radojičić i istakao da je suština da se sve radi po zakonu.
  • B

    07.03.2021 14:48
    bumbar
    E svašta će nositi oznaku tajnosti spomenik za koji nismo ni pitani kakav želimo laku noć pameti!!!!!!!
  • Baten

    07.03.2021 13:56
    Prevario se
    Ipak će ranije biti objavljeno, tj odmah posle vanrednih izbora. Tad letite sa vlasti, a počeće i krivični postupci.
  • Sojer

    07.03.2021 12:01
    ?
    I ti si mi lekar- intelektualac.
    A rugaš se zdravom razumu.
    To ne ide zajedno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija