Članica REM-a: Užasnuta sam objavljivanjem uznemirujućih fotografija, ali sumnjam da će REM reagovati

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judita Popović izjavila je da je užasnuta konferencijom za novinare predsednika Srbije Aleksandra Vučića na kojoj je objavio uznemirujuće fotografije iskasapljenih tela žrtava grupe Veljka Belivuka.
Ona je upozorila da sve televizije koje su to emitovale i inače ugrožavaju javni prostor.
 
"Ti šokantni detalji su stvar istrage, to je u nadležnosti pravosuđa i ne mogu da opravdavam da se tako nešto iznosi u javnost i da televizije sa nacionalnom frekvencijom to emituju. Kada televizija koristi nacionalnu frekvenciju, to znači da je gledanost rasprostranjena na teritoriji cele države i da te televizije prikazuju i suđenje. Ceo krivični postupak se pretvara u rijaliti", rekla je Popović za portal nova.rs.
 
Ona je istakla da je protiv toga da se detalji iznose već brutalizovanoj javnosti i konstatovala da je nasilje postalo opšte mesto.
 
"Ludilo! Svi ti sadržaji koji se prezentuju gledaocima su totalno ludilo", ocenila je Popović.
 
Ona je rekla da bi lično pokrenula postupak u REM, ali da sumnja da će se ostali članovi tog tela složiti sa njom.
 
Podsećamo da su nakon Sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar policije Aleksandar Vulin pokazali fotografije uznemirujućeg sadržaja. Na fotografijama su se mogla videti tela mladića koje su, kako se sumnja, ubili pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka.
 
Mara Halabrin, majka mladića čije se ubistvo dovodi u vezu sa pomenutom kriminalnom organizacijom, rekla je za Nova.rs da je potresena i da ne razume zašto se državni vrh odlučio na ovakav potez. Ona ističe da porodice žrtava već dovoljno pate, te da ne vidi razlog zašto je ovako nešto moralo da se prikaže na televiziji. Više o tome čitajte OVDE.
  • @ Nina

    08.03.2021 10:31
    ju, ju, ju
    ovo je jedna vulgarna parada u kojoj njen priređivač ne prihvata, ne priznaje i ne ume da sakrije odsustvo saosećanja za žrtve sistema u čijoj gradnji je i sam učestvovao tolike godine kao političar, kojeg neko konačno mora da suoči sa posledicama njegovog višedecenijskog ostrašćenog bavljenja politikom i dojučerašnjeg tolerisanja kriminala.

  • L

    08.03.2021 07:32
    L
    Ja nisam video nikakve fotografije koje bime uznemirile,nago telo koje moze svako slikati i reci to je les,glavu nisam ni video,ovo je obmanjivanje jednog dela gradjana koji jos veruju u svog vodju AV. DB-sliuzba sve zna i skim ste razgo arali a kamoli ovakva ubistva koja rezim plasira u javnost. Prica za malog dzokicu sto bi se reklo,u zivotu ako stvarno hoces da ubijes nekog niko ga nemoze spasiti to bar svi znaju. Ajde molim vas vise prekinite ove lazi,vredjaju inteligenciju.
  • Nina

    07.03.2021 22:54
    Kakvi komentari????
    Treba da se zna u kakvom vremenu ,mraku i crnilu zivimo!
    Okrenite se i manite politiku.Babu nevolem!
    Ali ..
    Zivimo u drzavi gde je ubijen premijer,gde svakog dana dolazi do obracuna narko mafije,gde se droga prodaje u skoro svakom ulazu,gde se nasim a i vasim sugradjanima gubi trag,gde ima puno samoubistava....
    Mrak
    I gde mi gologuzi sebicnjaci samo vidimo zaveru, i nek nam umiru lekari, poznati i nepoznati stanovnici ove nase pacenicke drzave,nema veze
    Sve je Varljivo leto...
    Jadni nasi unuci...
    Treba da vidimo to je u nasem,Vasem dvoristu....
    Mozda progledamo..jednom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.