Titovom unuku osam meseci zatvora zbog saobraćajne nesreće koja se desila 1992.

Edvard Broz, (70) jedan od unuka nekadašnjeg doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, osuđen je u odsustvu u Višem sudu u Beogradu na osam meseci zatvora zbog saobraćajne nesreće iz 1992. godine u Zemunu u kojoj je poginuo njegov prijatelj G.P.
Titovom unuku osam meseci zatvora zbog saobraćajne nesreće koja se desila 1992.
Foto: 021.rs (ilustracija)
Njemu je izrečena prvostepena presuda u odsustvu jer je u bekstvu od 2008. godine i navodno živi u Zagrebu.
 
Osuđen je za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, rečeno je u Višem sudu u Beogradu. Sednica Apelacionog suda po žalbama na ovu prvostepenu presudu zakazana je za četvrtak, 11. mart.
 
Edvard Broz je odmah posle udesa pobegao u Hrvatsku, ali je 16 godina kasnije uhapšen, 21. januara 2008, na graničnom prelazu Batrovci, kad je pokušao da uđe u Srbiju. Posle tri dana pritvaranja pušten je da se brani sa slobode, ali mu je oduzet pasoš i naloženo da se na 15 dana javlja policiji.
 
Krajem marta 2008. godine, on se pojavio na početku suđenja pred Višim sudom u Beogradu i izneo odbranu i kajanje za smrt prijatelja, ali je ponovo pobegao. Nije se pojavio na ročištima u maju, junu i septembru 2008, pa je sud u oktobru te godine za njim raspisao međunarodnu poternicu.
 
Ovaj predmet je bio u prekidu u Višem sudu u Beogradu, ali je početkom prošle godine počelo suđenje u njegovom odsustvu, koje je okončano ovom presudom.
  • Saya

    09.03.2021 08:03
    Titovom unuku...
    Sta znaci pravna drzava. Umokrio sam se od ponosa.
  • N.Sad

    08.03.2021 22:48
    Broza za predsednika Vojvodine.
  • Marta

    08.03.2021 22:43
    hmmm
    a sta je sa Mitrovicevim sinom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.