Vuletić: Sprema mi se spektakularno hapšenje, "pakuju" mi da sam pedofil

"Verujem da mi se sprema spektakularno hapšenje, imam takve informacije, predstavljaju me kao pedofila i brata Veljka Belivuka. Strahujem od odmazde", kaže bivši potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.
Vanredni profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Vladimir Vuletić našao se u centru pažnje zbog nedavnih hapšenja članova kriminalne grupe Veljka Belivuka, ali i isprepletenosti čitavog slučaja sa navijačkim frakcijama Partizana, kao i sa upravom ovog kluba. Vuletić je podneo ostavku na svoju funkciju u klubu i poslednjih nedelja davao izjave u vezi sa ovom aferom, koja doseže do ljudi iz vrha vlasti.
 
Vuletić je najavio da će podneti tužbe protiv predsednika države Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, jer su kod njega, kako je rekao, izazvali osećaj nebezbednosti. Jedno od pitanja na konferenciji za medije posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost ticalo se i Vuletića, a Vulin je rekao da bi bivši potpredsednik Partizana trebalo da se stidi onoga što je govorio i što je radio, da detalje o tome ne sme da iznosi, jer se time bavi tužilac.
 
"Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kao jedan od krunskih, sumnjivih dokaza nagovestio je medijima da sam ja podneo ostavku u Partizanu tri dana posle hapšenja grupe Veljka Belivuka, zato što imam previše bilo kakvih veza s ovom grupom. Istina o kojoj nisam hteo do sada da govorim, da bih Partizanu dao mir i da bi ekipa mogla da veže 15 pobeda, jeste potpuno drugačija od onoga što je Vulin izgovorio. Treba da pita svog prijatelja Milorada Vučelića zbog čega sam otišao iz Partizana 9. februara. Naime, 8. februara, po povratku iz bolnice u kojoj sam bio od 24. januara, pojavio sam se u Partizanu i generalni direktor Miloš Vazura me je obavestio da Milorad Vučelić želi da me smeni i da me izbaci iz članstva u Partizanu. Na pitanje zašto se to dešava, rečeno mi je da postoje četiri optužbe protiv mene", priča Vuletić za Nova.rs.
 
Kako je objasnio, prva optužba je ta da je pokušao da izvede puč u Partizanu i da smeni predsednika koji je bio odsutan zbog korona virusa, dok se druga tačka optužnice ticala toga da ga je bilo previše u medijima. Treća tačka je bila u vezi sa nezadovoljstvo Žarka Zečevića, jer se njegov dugogodišnji prijatelj i tadašnji selektor reprezentacije Ljubiša Tumbaković našao uvređenim zbog slučaja Borjan. Poslednja optužba se tiče toga da je uvredio predsednika države pominjući njegovu porodicu.
 
"Ne znam zbog čega bi trebalo da me bude stid, nisam taj koji je imao tetku u Kanadi i nije mi ništa donosila. Nemam razlog da budem uzbuđen o takvim stvarima, ali jesam usled okolnosti da sam pet godina pod medijskom hajkom nekih medija bliskih ovoj vlasti. Iznose razne kolaže, spinovane tekstove i pokušavaju da me predstave kao pedofila, kao čoveka koji navodno brani seksualne odnose između dvanaestogodišnjaka. Predstavljaju me kao, u najmanju ruku, brata Veljka Belivuka. Danas je 8. mart, možda smo Veljko Belivuk i ja bili u emotivnoj vezi, ne znam šta da vam kažem... Ako ja kažem 'Veljo, volim te', svašta je moguće", dodaje Vuletić.
 
Vuletić kaže da je "čuo da je predsednik države sugerisao tužiocu šta treba da radi". Dodaje i da bi on i Novak Nedić, generalni sekretar Vlade Srbije, trebalo da budu saslušani.
 
"Ne bi me iznenadilo da ova vlast, koja od svega pravi TV šou, pokuša da napravi TV šou tako što će mene, kao građanina koji treba da da izjavu u vezi sa nekim saznanjima, hapsiti pod punom policijskom, borbenom opremom. Kao što su to uradili nekim drugim građanima, obara ih na zemlji kako bi ih odvela da daju izjavu u svojstvu građana. To je ono što čujem da se meni sprema, spektakularno hapšenje", poručuje Vuletić za nova.rs.
 
Ne bi ga iznenadilo da se, kako kaže, "razni stranački botovi među studentima pojave i da me optuže za bilo šta".
 
"Izašla je nekakva onlajn peticija o mom smenjivanju na fakultetu. Sve ovo ide iz jednog centra, a taj centar govori o progonu jednog univerzitetskog profesora koji iznosi svoje slobodno mišljenje. Ovde je povređeno ustavno pravo na slobodu govora", smatra Vuletić.
 
Prorežimski tabloid Informer, oslanjajući se na pisanje Objektiva, drugog tabloida naklonjenog vlasti, objavio je u ponedeljak tekst pod naslovom "Profesor voli kokain i dečake! Šokantna prepiska Vladimira Vuletića s tinejdžerom", u kom se optužuje za "šurovanje sa monstruoznim klanom Velje Nevolje", a piše i da bi uskoro mogao da bude uhapšen "zbog pedofilije, kokaina, organizovanja orgija sa dečacima". 
 
Vuletić je intervjuu za Nova.rs rekao da je u strahu od odmazde.
  • PP

    09.03.2021 22:57
    Mrmot i cokolada
    Batice, sada kada su te snimili ti se kao vadis pakuju ti...pa ne ide tako, sledeci put pazi da te ne snime pa mozes da pricas sta hoces.
    Ps. Ako smo veslali nismo camac pojeli
  • Djeki

    09.03.2021 14:14
    Ovaj
    čovek mi se nije svideo jer mrzi drugog blizanca i ima izjave i fotografije koje ne priliče jednom profesoru. Ali nekako, u dubini duše, mislim da govori istinu!
  • РЕАЛНОСТ

    09.03.2021 13:56
    Ја би волео да нисам у праву али изгледа НЕМА НАМ ПОМОЋИ мислим на цео СРПСИ народ. Треба неко да нас поведе и добро просеје да би могли наставити.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.