Pomoć od 30.900 dinara za turističke vodiče

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju Programa rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu turističkim vodičima i turističkim pratiocima zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom kovida – 19.
Pomoć od 30.900 dinara za turističke vodiče
Foto: 021.rs
Uredba predviđa bespovratnu pomoć u iznosu od 30.900 dinara licenciranim turističkim vodičima i pratiocima, koji do sada nisu bili obuhvaćeni državnim paketima pomoći po drugim osnovama.
 
Merom nisu obuhvaćene osobe koje su u radnom odnosu, imajući u vidu da će im pomoć biti isplaćena u okviru programa predviđenih za privrednu.
 
Danas je usvojena i Uredba o uslovima i kriterijumima usklađenosti regionalne državne pomoći, a Vlada je izdvojila 319.804.000 dinara za realizaciju Programa podrške unapređenja razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština za 2021. godinu.
 
Vlada je usvojila i izmene zakona o popisu stanovništva, domaćinstva i stanova 2021. godine, jer će se popis planiran u aprilu, zbog epidemiološke situacije, odložiti za period od 1. do 31. oktobra, saopšteno je posle sednice Vlade.
  • Dragan

    12.03.2021 03:32
    A
    Tipično pranje novca,prekrajanje istorije jer će vas voditi kod one aveti od spomenika,kičeraj od tkzv hrama,BG na vodi,splavove.Ni jedan turista ne dolazi u Srbiju.Bolje te lare dajte bolnicama (ah da nema provizije tolike).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija