Maja Gojković o napadima na KRIK: Novinari moraju da imaju uslove za neometan rad

Ministarstvo kulture i informisanja pozvalo je sve medije i aktere javnog života da se uzdrže, kako je navedeno, od iznošenja kvalifikacija i insinuacija da su pojedini mediji i novinari povezani sa kriminalnim aktivnostima organizovanih kriminalnih grupa.
Maja Gojković o napadima na KRIK: Novinari moraju da imaju uslove za neometan rad
Foto: 021.rs
"Novinari moraju da imaju uslove za neometano obavljanje svog posla, a njihovu ličnu bezbednost i profesionalni integritet ne sme niko da ugrožava. Apelujemo na sve medije da senzacionalizam ne bude ideja vodilja u procesu informisanja javnosti o onim temama za koje postoji interes javnosti da o njima budu obavešteni, već da imaju u vidu da se pravo na slobodu izražavanja ne sme ograničavati ni na koji način", navodi se u saopštenju ministarstva kojim rukovodi Maja Gojković.
 
U saopštenju se eksplicitno ne navodi da se reaguje zbog situacije u kojoj su našli novinari i novinarke portala KRIK, koji se bave istraživanjem kriminala i korupcije. 
 
Reakcije resornog ministarstva dolaze nekoliko dana nakon što su prorežimski tabloidi objavili neosnovane tvrdnje o povezanosti urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića sa kriminalcem Veljkom Belivukom, iznoseći tvrdnje o "privatnom mediju Velje Nevolje".
 
Pre ministarke kulture i informisanja reagovala je i portparolka Evropske komisije Ana Pisonero, objavivši da Evropska unija osuđuje pretnje i napade na novinare. 
 
Napade na KRIK osudio je i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik, navodeći da je važno da novinari koji izveštavaju o korupciji rade slobodno, dodajući da je sloboda medija važan deo njegovog izveštaja o Srbiji i da će ovaj slučaj pomno pratiti.
  • ?!

    12.03.2021 15:02
    "Novinari moraju da imaju uslove za neometan rad"

    Onda ih nemojte ometati
  • Kole

    12.03.2021 14:22
    Majo sramoto
    Baš čudno koga i od koga tzv ministarka brani. Sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija