Posle spomenika Stefanu Nemanji, Rukavišnjikov radi i spomenik kralju Aleksandru Karađorđeviću

Delegacija Beograda, koja boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, razgovarala je tokom sastanka sa ruskim vajarom, autorom spomenika Stefanu Nemanji, Aleksandrom Rukavišnjikovim i o spomeniku kralju Aleksandru Кarađorđeviću, o tome gde će biti postavljen i kako će izgledati, potvrdio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a preneo Beoinfo.
"Rukavišnjikov će poslati svoje ideje našem odboru, koji je osnovan na nivou Vlade, i koji će odlučiti da li će raspisati konkurs ili pozvati nekog vajara direktno", rekao je Vesić nakon sastanka.
 
Dodao je da je sigurno da će se spomenik nalaziti između Skupštine Grada Beograda i zgrade Predsedništva.
 
Rukavišnjikov je rekao da će spomenik biti urađen tako da kralj Aleksandar Кarađorđević bude na konju, dok će iza njega biti kolonada sa figurama vojskovođa, te dodao da će on da uradi postament i skulpturu na konju, dok bi skulpture vojskovođa radili srpski vajar Zoran Ivanović i jedan ruski vajar. 
  • Lazar

    15.04.2021 02:08
    SRAMOTA
    Karadjordjevici se postavljaju bas na mesto sranog i groznog ubistva poslednjih Obrenovica!?!
    Nije dovoljno veliki greh iz 903? Nije doboljno zla ucinjeno legitimnoj dinastiji Obrenovic koja je oslobodila Srbiju?? Nama treba vecno prokletstvo izgleda...Dno-dna!
  • Mastodont

    17.03.2021 09:27
    @N.Sad

    A što bi njima neko dizao spomenik? I šta nas ovde briga za spomenike u Srbiji? Naši sekundarci će lepo da se omaste i od onog klozeta kod Riblje pijace.
  • 9

    16.03.2021 21:10
    Al se
    sekundarci raduju. Sve ove konjine će završiti kao i Lenjini i Staljini.
    Džaba im krstova .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija