Stanovnica Srbije u 108. godini pobedila kovid

Đurđa Stojković (108) verovatno je najstarija stanovnica Srbije koja je uprkos lošem zdravstvenom stanju uspela da pobedi korona virus.
Stanovnica Srbije u 108. godini pobedila kovid
Foto: Pixabay
Živi sa sinom, snajom i brojnim unucima i praunucima u trošnoj kućici u planinskoj mahali Rupica u selu Radovnica nadomak Trgovišta.
 
Direktor Doma zdravlja u Trgovištu Novica Živanović kaže da je srećan što je baka koja je imala lakšu kliničku sliku uspela da pobedi virus koji je odneo mnoge živote u ovoj maloj opštini na jugu Srbije, pišu "Novosti".
 
"Sin i snaja su bili pozitivni. Kada je kod članova porodice potvrđen virus testirali smo baku i 4. decembra je kod nje potvrđen kovid19. Imala je temperaturu i davali smo joj terapiju intravenozno", kaže dr Živanović.
 
Baka je dementna, nepokretna, ima bolesno srce i nagoveštaje da je imala šlog u poslednjih par godina.
 
"Jedna kompleksna situacija i težak pacijent koji nije izmeštan iz kuće, već smo je pratili i lečili tako što smo je posećivali. Ukućani su primali terapiju duže od nje, ona je na sreću uspela uz malu medicinsku pomoć da izađe iz bolesti. Oporavila se potpuno i s obzirom na sve okolnosti ona je sada stabilno", kaže dr Živanović.
 
Inače, u ovom kraju po brojnim mahalama ima dosta sredovečnih ljudi koji su na pragu stote godine.
  • Lepa vest

    18.03.2021 14:34
    Bravo za baku, Pošto nije mogla da razume i prati zastrašujuće vesti na medijima o koroni, njen imuni sistem je normalno odradio svoj posao.
  • Mile

    18.03.2021 07:47
    Bravo za baku i doktore
    Neka poživi baka što može duže, a veliko bravo za požrtvovane doktore koji su je posećujući je u kući na kraju izlečili, to je naša Srbija!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija