Danijela Štajnfeld: Bila sam uverena da mi neće verovati da me je Lečić silovao

"Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić, u maju 2012. godine. Posle četiri dana igrali smo predstavu. Bila sam u šoku. Htela sam odmah da zovem policiju, ali sam razmišljala šta će se desiti. Morate da razumete to stanje", rekla je u intervjuu za Insajder glumica Danijela Štajnfeld.
Ona je navela da je tada bila uverena da joj javnost neće verovati u situaciji kada postoji samo njena reč na njegovu. Jer on je stariji kolega, uspešan i poznat glumac. Više joj, kako kaže, nije važno ko će joj verovati.
 
Danijela Štajnfeld je u petak iz Njujorka, gde živi već godinama, doputovala u Beograd kako bi dala izjavu tužilaštvu, a o tome je govorila i u ispovesti za Insajder.
 
"Ja sam govorila ‘ne’ neprestano, dok god sam mogla", ispričala je Danijela.
 
Ona je u razgovoru za Insajder odgovorila na brojna pitanja, pa i na to zašto nije odmah sve prijavila, zašto je odbijala da otkrije njegovo ime, ali i zašto je na kraju odlučila da to ipak uradi.
 
"Kada se pojavio slučaj žrtava Mike Aleksića u javnosti, Branislav Lečić je smislio da bude veliki aktivista protiv seksualnih zločina. U momentu kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo čašu. Ja sam razumela da to sada više nije pitanje šta će se sa mnom desiti u momentu kada progovorim, ovo je pitanje moje društvene odgovornosti", rekla je Danijela Štajnfeld.
 
U međuvremenu su Blic i Kurir, pozivajući se na svoje izvore, objavili da će Branislav Lečić ići na poligraf. Navode i da su ga u vezi sa snimkom na kojem se prepoznaje njegov glas i na kojem se ne negira događaj kontaktirali ugledni mediji iz inostranstva i da je Lečić rekao da je sporni snimak "proba nekog komada i da je on samo glumio" i da će, ukoliko snimak bude obelodanjen, tražiti da bude ispitan na poligrafu.
 
Danijela Štajnfeld kaže da je to laž i da bi volela da joj neko pokaže bilo koju predstavu ili film u kojem postoje takve replike.
 
Samo 40 dana nakon traumatičnog događaja otišla je u Ameriku. Kako je ispričala, htela je sve da zaboravi, a onda su počeli psihički problemi, prestala je da spava, da jede, u jednom trenutku je pomišljala i na samoubistvo. Lekari su joj dijagnostikovali postraumatski sindrom.
 
"Ja sam se lečila od posttraumatskog stresnog poremećaja jedno dve godine. Ja u to vreme nisam mogla da funkcionišem normalno kao osoba, da se osećam sigurno. Bila sam uglavnom zatvorena. Ako bi bio neko ko bi me podsetio na njega u bilo kom smislu, meni bi počela teškoća sa disanjem i mogla sam da dobijem panične napade", ispričala je.
 
Ona je tužilaštvu nedavno dostavila i originalni snimak razgovora sa Branislavom Lečićem koji je snimila nekoliko godina kasnije. Na snimku koji je danas objavio i Insajder prepoznaje se Lečićev glas. Više o tome OVDE.
 
Pogledajte intervju Danijele Štajnfeld za Insajder:
 
  • Ljubek

    25.03.2021 10:17
    Kako se kažnjava lažna prijava
    Šta će se desiti ako se na kraju ispostavi da je optužba lažna? Da li će lažno prijavljivanje krivičnog dela biti kažnjeno. Pitam jel je bivša supruga me optužila da sam seksualno zlostavljao svog sina od tri godine. Inspektor i javno tužilaštvo je srećom odmah uvidelo da je lažna prijava i nisam ni saslušavan. Bivša supruga naravno nije nikako kažnjena
  • milorad

    23.03.2021 16:25
    pravda
    Nema mesta sumnjama u verodostojnost žrtvine ispovesti - potvrditi je racionalno, ljudski, sudski i iskljuciti sve moguce izmisljene pravno-filozofske necasne krivine. Sva moguca podrska Danijeli a predatoru maksimalna pravedna kazna.
  • nema

    23.03.2021 11:50
    pojašnjenje
    @nebitna
    ako bi ste bili ljubazni da pojasnite , da "izađe na videlo" povezanost : ženskog klimaksa, matorih jaraca i farbe za kosu ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija