Građani već počeli da uplaćuju letovanje u Grčkoj, maj, septembar i oktobar popularni termini za starije

Telefoni u turističkim agencijama u Srbiji usijali su se od poziva građana, posle odluke Grčke da će dozvoliti ulazak gostima koji su vakcinisani bilo kojom odobrenom "zapadnom" vakcinom, ali i kineskom i ruskom, kao i uz negativan PCR ili antigenski test, rekli su organizatori putovanja.
Građani već počeli da uplaćuju letovanje u Grčkoj, maj, septembar i oktobar popularni termini za starije
Foto: Pixabay
"Telefoni u poslovnicama počeli su da zvone još juče popodne čim je saopštena vest o uslovima putovanja", rekao je komercijalni direktor turističke agencije "Planaturs" Milan Vasić.
 
Ministar turizma Grčke, Haris Teoharis, tokom posete Srbiji rekao je da će od 14. maja građani Srbije moći da posete tu zemlju sa potvrdom o vakcinaciji Fajzerovom, Moderninom ili AstraZenekinom, ali i ruskom i kineskom, a nevakcinisani uz negativan PCR ili antigenski test.
 
Postoji mogućnost da se, kako je rekao Teoharis, rok pomeri i za sredinu aprila za "zemlje koje imaju uspeh u imunizaciji, poput Srbije", jer bi građani iz tih zemalja bili uključeni u takav pilot projekat.
 
Vasić je rekao da je interesovanje za letovanje u Grčkoj i u sezoni i u vansezoni drastično skočio, ne samo građana koji imaju vaučere za zamenska putovanja, već i onih koji bi prvi put da rezervišu. On je rekao da već ima i novih uplata, a da je dobro i to što je prihvaćen antigenski test koji je značajno jeftiniji od PCR testa.
 
Dodao je da je to dobra vest i za turističke agencije da "počnu da rade, jer iako je pomoć države dobrodošla, ne može se opstati bez rada".
 
Prema rečima izvršnog direktora turističke agencije "Kompas NS" Borisa Eremića, telefoni u agenciji ne prestaju da zvone, jer su "ljudi posle dužeg vremena nemogućnosti da putuju veoma voljni, željni i raspoloženi za letovanje".
 
"Najtraženiji termini su maj, septembar i oktobar za stariju populaciju, koja je, uglavnom vakcinisana, ali raspituju se i vlasnici zamenskih vaučera i oni koji hoće da uplate letovanje prvi put", rekao je Eremić.
 
Istakao je da se sada, zbog antiepidemioloških mera, moraju samo utvrditi uslovi o broju putnika u autobusu.
  • Ko

    31.03.2021 10:56
    Ko
    Ko su ti građani koji uplaćuju letovanja i zimovanja? Ja i moji prijatelji nemamo za naj osnovnije...more svima skrešite primanja pogotovu ovima iz JKP pa da vidimo.
  • Paradajz turisti

    31.03.2021 09:41
    Brzo paradajz turisti i polusvet da uplati svoj najveći domet u životu - brčkanje, gyros, srpski i grčki turbofolk u Paraliji.
  • haha

    31.03.2021 09:07
    Za one koje zanima šta je to pasivna agresija, kako da je prepoznaju i da se svim snagama klone takvih osoba, predlažem pratiti pisanije Jelene na ovoj vesti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija