Šapčanka oslobođena optužbe da je pretila Vučićevoj deci tuži državu

Advokat Aleksandar Olenik najavio je tužbu protiv države za nadoknadu štete, nakon što je Aleksandra Aranitović Janković, koju je branio, oslobođena optužbi da je tvitom 2019. godine ugrozila bezbednost i sigurnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zbog čega je provela pola godine u pritvoru.
Šapčanka oslobođena optužbe da je pretila Vučićevoj deci tuži državu
Foto: Pixabay
"Sledi tužba protiv države za naknadu štete zbog neosnovanog lišenja slobode, ali i protiv medija koji su Aleksandru optužili, pa su joj sudili a na kraju su je ti isti mediji i kažnjavali", rekao je Olenik za list "Danas".
 
Kako je naveo, "šest meseci pritvora niko ne može da vam nadoknadi, pogotovo kad znate da ste nevini i pogotovo kad ste u našim zatvorima".
 
"Zbog medijskog linča kojem je bila izložena, za veliki deo građana ona će uvek ostati neko ko je ugrozio bezbednost predsednika Republike, neko ko je povezivan sa nekim atentatom i sa organizovanim kriminalom. Presude protiv medija tu neće pomoći", rekao je Olenik.
 
On je naveo i da je Aranitović Janković provela šest meseci u pritvoru kako bi se pokazalo ostalima šta im sledi ako koriste društvene mreže za kritiku Vučića.
  • Паор

    01.04.2021 13:00
    Искрено
    Знам да је то пуно новца у њеном случају, али лично мислим да би требало да јој додели обештећење за притвор у износу од 3.000, динара за тих шест (6) месеци.
    То је чак 500,00 динара по месецу, што је више него солидно обештећење.

    Заслужила је свакако много мање новца, али ипак је жена у питању, те јој (по мени) треба изаћи у сусрет.
  • Nenad

    01.04.2021 11:51
    И треба
    И треба да добију надокнаду.
    И очекујем да добије.
    И неко због тога треба и да одговара.
    И не очекујем да ће да одговара.
    Србија је то. А то одавно не станују право и правда. Ако су икада и становали.
  • Miodrag

    01.04.2021 10:39
    Sve će to da plate građani ove države. I tako u nedogled, afera - sudski proces - afera .....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.