Predložen zakon o novim radnim akcijama nalik na one u SFRJ

Predstavnici udruženja učesnika omladinskih radnih akcija i volontera Srbije predstavili su u petak, povodom 1. aprila, Omladinskog dana radnih akcija, predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću elemente za izradu Nacrta zakona o dobrovoljnim radnim akcijama.
Sagovornici su se saglasili da su takve akcije definitivno najbolja tekovina bivše SFRJ i da gotovo nema sredine u svim republikama nekadašnje države u kojoj nije organizovana radna akcija ili gde nije formirana omladinska ili pionirska brigada koja je učestvovala na nekoj od akcija.
 
Naglasili su da su tekovine tog vremena veoma važne jer smatraju da se na radnim akcijama gradilo, ali su se stvarala i prijateljstva i ljubav.
 
Kako je saopšteno, Dačić je zahvalio nekadašnjim omladincima i učesnicima radnih akcija na sugestijama povodom izrade Nacrta zakona.
 
Dačić je kazao da se uvek zalagao da doprinese negovanju tradicije iz tog perioda, jer je omladina tog vremena radeći gradila i sebe i istovremeno kroz zajednički rad upoznavala multikulturalnost stanovnika zajedničke domovine u kojoj je živela.
  • Tramp

    08.04.2021 19:17
    Vlast ili narod, oni ili mi, dokle će mo trpeti?? Hoćete li ropstvo ili slobodu??
  • Burić

    08.04.2021 17:45
    Nema nista od tog
    Kad se akcija zavrsi,dođe čankov kum i kupi za 2€ sve sto je stvoreno.Koje lud nek rilja dzaba!!!
  • More

    06.04.2021 00:19
    Mrs
    Radimo kod privatnika za minimalce, jos da drzavi kopamo za dzabe. Neka politicari idu malo i fizikalisu, da bar neka korist bude od njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija