Sindikati penzionisanih vojnih lica: Vratiti Vučiću paket sa vitaminima zajedno sa maglom koju prodaje

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije pozvalo je danas penzionere da vrate paket sa vitaminima koji će po predlogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića biti poklonjen penzionerima.
Sindikati penzionisanih vojnih lica: Vratiti Vučiću paket sa vitaminima zajedno sa maglom koju prodaje
Foto: Pixabay
"Predlažemo da vitamine, zajedno sa maglom koja nam se prodaje, vratimo dobrotvoru", navodi se u saopštenju tog udruženja.
 
Dodaje se da se "penzionerima od kojih je neusklađivanjem i smanjenjem oteto u proseku četiri do 12 penzija udeljuju vitamini vrednosti oko 600 dinara".
 
Ističe se da su "vitamini nabavljeni u spornoj javnoj nabavci na tenderu na kojem je učestvovao samo jedan ponuđač".
 
"U ličnu i kampanju stranke koju vodi (Vučić) biće potrošeno više od 12 miliona evra od čega najveći deo penzionera neće imati nikakvu korist", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da je "očigledno da novca za vraćanje otetog i pomoć najsiromašnijim penzionerima ima, ali se troši na politički marketing".
 
"Čudi nas da ga (Vučića) niko od savetnika nije upozorio da je to što radi korupcija jer takva aktivnost i potreban novac nisu planirani Zakonom o budžetu za 2021. godinu niti finansijskim planom Fonda PIO", ocenilo je to Udruženje.
 
Kako se navodi "u novoj farsi predsednik (Vučić) mekog srca udeljuje penzionerima mesečnu dozu vitamina i tako, bezobrazno, po ko zna koji put potcenjuje i ponižava penzionere".
 
"Da li su to Upravni odbor fonda PIO, ministar za rad i predsednik Vlade Srbije ukinuti pa predsednik mora da radi njihov posao? Ima li Srbija, ima li SNS još nekog sposobnog da organizuje i objavi ovu farsu", ističe se u saopštenju.
  • drago

    05.04.2021 14:14
    sindikat???
    kojo bre sindikat penzionera koga ti lazez pa nismo mi sisali vesla ili mislis da se zakopcavamo na ledja...nikad nista od ove drzave nismo dobili ali dosao je i taj dan da drzava daje i sakom i kapom.. bravo za puteve za pruge plate skocile 100% najbolje da se vrate dosovci, da uzmu 50 mil evra pa da te isporuce u hag......
  • Dara

    05.04.2021 14:11
    Vi vojni penzioneri bolje da čutite ,dobili ste ogromne penzije a niste se namućili ni malo ,pa vama i ne treba ništa , imala sam prilike vidjeti kakvi ste kada sam išla na izlet sa vojnim penzionerima ,čast izuzecima a ostali totalne ne školovane bitange tako bolje da se ne javljate trošite tu svoju penziju većina nezaradjenu,mi sa našim radničkim penzijama smo srećni bilo sta da dobijemo velika je razlika izmedju nas i vas.
  • Bane

    05.04.2021 12:32
    Na stranu šta mislim o jeftinim marketinškim potezima u vezi ovih paketa i poigravanja sa sirotinjim. Ali kako nije sramota ove da se oglašavaju koji su 40 godina muzli državu kao kravu muzaru, dobili stanove i sve benefite, a kad je trebalo braniti i sačuvati zemlju u mišije rupe ste se posakrivali, naravno čast izuzecima. Da je država pravna ne biste se baškarili u stanovima koje ste na teret ovih napaćenih građana dobili, već brate mili kao i svi građani podigli stambeni kredit pa kupili nekretnine sebi jer da se razumemo radili ste za lepe plate, a ne klikere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija