Tadić: Ukoliko ne bude kandidata koji može da pobedi Vučića i upravlja državom - kandidovaću se ja

Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić navodi za Nova.rs da bi se kandidovao na predsedničkim izborima isključivo ukoliko bi procenio da niko od drugih kandidata neće moći da pobedi Vučića, ali i da upravlja državom.
Tadić je nedavno gostovao na jednoj regionalnoj televiziji, gde nije isključio mogućnost da se ponovo kandiduje za predsednika Srbije. On je za portal Nova.rs govorio od čega to zavisi i kako procenjuje svoje šanse protiv Vučića.
 
"Jedini pravac u kom razmišljam je kako smeniti vlast, koja gotovo deceniju uništava i kriminalizuje naše društvo i državu. Pa tako i o kandidaturi razmišljam isključivo u tom kontekstu, a ne u kontekstu bilo kakvih ličnih ambicija ili želja. Uostalom, nikada ni nisam imao takve ambicije. Moja politička karijera u smislu funkcija koje sam obavljao, ne ostavlja mesta za motiv neostvarenih ambicija ili sujete, pa su mi komentari da se time vodim više smešni, nego zluradi. Od 2012. se nisam kandidovao ni na jednu funkciju i sve vreme sam pružao podršku drugima, i starim i novim licima, koji su pokušali u prethodnim godinama da pobede ovu vlast", rekao je Tadić.
 
On je dodao da je jedini motiv njegovog višedecenijskog bavljenja politikom "uvek bio i ostao opšti, a ne lični interes".
 
"Zapravo, politikom sam se uvek bavio na ogromnu štetu ličnog interesa, a ne zarad njega. Ukoliko bih se i kandidovao, to bih učinio samo da probijem barijeru za nove ljude, koji bi onda mogli da se u zaštićenim i normalnim okolnostima razvijaju u nove lidere i stiču neophodno iskustvo. Moj jedni cilj bi bio da probijemo i onih manje od dva odsto koliko nam je nedostajalo da sprečimo ovu katastrofu na izborima 2012, kako bi onda nova lica izrastala u nove lidere, a ne u nove mete za uništavanje od strane režima", rekao je lider SDS.
 
Upitan pod kojim uslovima bi se kandidovao na predsedničkim izborima, kaže - "isključivo ukoliko bih procenio da niko od drugih kandidata neće moći da pobedi Vučića, ali i da upravlja državom". Jer, kako dodaje, nakon promene ove vlasti biće potrebno ne samo umeti upravljati državom, "već upravljati u okolnostima u kojima će biti potrebno paralelno i saniranje ogromne štete koja će ostati iza ove vlasti".
 
"Ukoliko bi se pojavio neko za koga bih procenio da to može, imao bi svu moju podršku", dodao je.
 
Na pitanje kako procenjuje svoje šanse protiv Vučića, kaže da bi, u uslovima kontrolisanih medija, šanse zavisile pre svega od direktne komunikacije sa građanima, odnosno od terenske kampanje.

Komentari 196

  • haha

    12.04.2021 12:28
    Podsetiću da je većini glavni argument kod biranja sns na početku bio "daj bilo ko, samo da se ovi sklone, od ovih ne može gore". To što se ispostavilo da uvek može i gore, ne umanjuje vaše loše.
  • Dell boy

    12.04.2021 07:47
    Poruka
    Samo Marinika Orleanka
  • Jovan

    10.04.2021 22:25
    Е мој ти
    док си био на власти прокоцкао си шансу да урадиш нешто добро за свој народ.
    Твоји пропусти су оставили такве последице на друштво да их и дан данас плаћамо свакодневно.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.