Popis stanovništva odložen za oktobar 2022. godine

Narodna skupština Republike Srbije usvojila je Zakon o izmenama Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2021. godine, kojim se taj popis odlaže za oktobar 2022. godine.
Popis stanovništva odložen za oktobar 2022. godine
Foto: 021.rs
Do pomeranja rokova došlo je zbog pandemije koronavirusa, zbog kojeg održavanje popisa u oktobru ove godine ne bi bilo bezbedno i moglo bi da poveća rizik od prenošenja virusa.
 
Poslanici su usvojili i Zakon o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o održavanju i rekonstrukciji putnih međudržavnih mostova između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine.
 
Skupština je potvrdila i Zakon o muzejskoj delatnosti, Odluku o proglašenju stare i retke bibliotečke građe za kulturno dobro od izuzetnog značaja, kao i odluke o prestanku funkcije predsednika Prekršajnog suda u Negotinu, Osnovnog suda u Kruševcu i Osnovnog suda u Novom Pazaru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija