KRIK: Prisluškivani razgovor - "Gašić kod Jotke na kazanu"

Direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić bio je "na kazanu", odnosno na platnom spisku poznatog kruševačkog kriminalca Zorana Jotića Jotke, tvrdi član ove kriminalne grupe u razgovoru koji je prisluškivala policija, a koji je pušten na jučerašnjem suđenju, piše KRIK.
Gašić nije odgovorio na pitanja novinara KRIK-a o ovome. U ostalim razgovorima se spominju i neimenovani ministar za kojeg Jotka kaže da im je "zlatan", kao i to da je poznati kriminalac sa Kosova Zvonko Veselinović leteo policijskim helikopterom. Ovi razgovori su deo dokaza protiv Jotića i njegove grupe kojima se sudi za dva ubistva u Kruševcu, navodi KRIK.
 
Nakon ubistva kriminalca Dejana Stankovića Ždrokinca u junu 2018, kruševačka policija počela je pomno da motri Jotićevu grupu za koju su verovali da je izvršila ovo ubistvo. Osim što su im prisluškivali telefone, policajci su postavili prislušne uređaje i u automobile Jotića i njegovog bliskog prijatelja, kriminalca iz Beograda Saše Zoraje - sada optuženog da je kao član grupe pomogao Jotiću da sakrije Ždrokinčevog ubicu nakon zločina.
 
Razgovori iz njihovih automobila, osim što su obezbedili važne dokaze tužilaštvu u slučaju ubistva Stankovića, mogu da razotkiju i veze koje je Jotkina kriminalna grupa imala sa ljudima iz vlasti. Naime, Zoraja u razgovoru sa svojim prijateljem Igorom Neškovićem koji je policija snimila krajem oktobra 2018. govori kako Jotić ne mora da se plaši neprijatelja jer ima veze sa moćnim ljudima.
 
"Ko da ga ubije? Pa Bratislav Gašić je kod njega na kazanu. Nema ko da ga ubije", govori Zoraja Neškoviću. Izraz "biti na kazanu" znači da ta osoba prima novac od nekoga.
 
Gašić, inače Kruševljanin, od 2017. je direktor obaveštajne agencije BIA. Novinari KRIK-a juče su poslali pitanja o ovome Gašiću, na njegov zvaničan mejl u BIA-i, ali on na njih nije odgovorio.
 
Sutradan, Zoraja u automobilu razgovara sa Jotićem i govori: "Da vidimo sa našim ministrom", a Jotić mu odgovara "Ćuti, on nam je zlatan."
 
U ovom razgovoru ni jedan ni drugi nisu imenovali ministra, niti su na suđenju kazali o kome je reč.
 
U istom razgovoru, koji je juče pušten u sudnici, govore o Zvonku Veselinoviću, uticajnom biznismenu sa Kosova koji je više puta bio optužen, ali ne i osuđen za kriminal, a koji je takođe povezan sa vladajućim strukturama. Zoraja se žali Jotiću da mu se Zvonko ne javlja na telefon.
 
Demokratska stranka: Pokrenuti istragu o vezi između Gašića i Jotića
 
Demokratska stranka (DS) zatražila je danas da se hitno pokrene istraga o navodnim vezama direktora Bezbednosne informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića sa Kruševljaninom Zoranom Jotićem Jotkom, koji se u javnosti dovodi sa najtežim krivičnim delima.
 
"Podrazumeva se da Gašić, dok traje istražni postupak, nipošto ne bi mogao da rukovodi jednom od najvažnijih institucija u oblasti zaštite države i ometa istragu. U demokratskim i uređenim državama apsolutno je nedopustivo da na čelu nacionalne bezbednosne agencije bude osoba koja u kriminalnom podzemlju ima reputaciju plaćenika jednog od najpoznatijih kriminalnih klanova", navela je DS u saopštenju.
 
KRIK je objavio da je Gašić bio na platnom spisku Jotića i da je tu informaciju saopštio jedan član njegove kriminalne grupe u razgovoru koji je prisluškivala policija, a koji je emitovan na suđenju. DS navodi da su ti razgovori emitovani u Specijalnom sudu za organizovani kriminal na suđenju Jotiću i njegovim saradnicima za dvostruko ubistvo i da tako nešto nikako ne sme da ostane samo u sudskom spisu.
 
"Dokazi o korumpiranosti sadašnje vlasti i njenoj sprezi sa organizovanim kriminalom su brojni i očigledni i više se ne mogu sakriti nikakvom propagandom, ili ignorisanjem. Tužilaštvo mora da proveri sve ono što je policija saznala iz prisluškivanih razgovora, a Bratislav Gašić mora da odgovori na sva pitanja o svojim vezama sa podzemljem bez zaštite visokog državnog položaja koji trenutno nezasluženo zauzima", smatra DS.
  • Dr Šećeroski

    10.04.2021 12:11
    Po tome koliko su botovi aktivni može lako da se zaključi u kakvoj je panici režim od toga da balon uskoro može i da pukne.
    Takodje može i da se vidi koliko je dokonih aktivista zaposlenih u javnom sektoru i čiji je jedini posao da putem društvenih mreža stvaraju privid u javnosti da bratija ima podršku u narodu.
  • Otac Makarije

    10.04.2021 09:21
    Pravda za Batu
    Ne dam Batu Gasica pa nek crknu dusmani .
  • Djole

    10.04.2021 08:40
    Nekako mi je sve ovo čudno. Kada sam video kako Soroš bez problema uspeva da utiče na nevladine i neprofitabilne organizacije i kako ih koristi za državne udare, sve više mislim da je došlo do spoljašnjeg uticaja na KRIK.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija