Pajtić: Vučića ne može da pobedi niko iz opozicije, već umetnik, sportista ili neka druga javna ličnost

Niko od aktivnih opozicionih političara u ovom trenutku ne može da pobedi Aleksandra Vučića, već samo neko van politike, kaže u razgovoru za N1 nekadašnji predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić.
Pajtić: Vučića ne može da pobedi niko iz opozicije, već umetnik, sportista ili neka druga javna ličnost
Foto: 021.rs
"Šansu za to bi imala osoba koja se trenutno ne bavi politikom, koja je izuzetno prepoznatljiva i popularna, koja poseduje dovoljno resursa da trči predsedničku trku i koja bi dobila podršku značajnijeg dela opozicije. To može biti umetnik, sportista ili neka druga javna ličnost, kaže Pajtić.
 
Sagovornik portala N1 ne spori da aktuelni opozicioni lideri imaju svoje birače, ali smatra da to "nije dovoljan broj da se ugrozi Vučićeva pozicija".
 
"Razlozi su objektivne prirode, jer svako ko se u ovih devet godina bavi politikom na strani opozicije do te mere je satanizovan u medijima da su se mnogo puta ponovljene laži i klevete o njima prosto zalepile za birače", naglašava Pajtić.
 
Prema njegovim rečima, okolnosti danas nisu ništa drugačije nego pre prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, koje je deo opozicije bojkotovao.
 
"Videćemo da li će proces pregovaranja uz posredovanje Evropskog parlamenta nešto promeniti. U svakom slučaju, opozicija treba da na kredibilan način i dalje koristi bojkot kao alternativu jer u suprotnom režim neće imati motiva da postupi u skladu sa Ustavom i zakonima i omogući opoziciji da bude zastupljena u medijima, da se spreči kupovina glasova, krađa na izborima, pritisak na birače… Ukoliko nema pretnje bojkotom, režim jednostavno neće imati razloga da popusti u bilo kom segmentu koji je značajan za izbore", uveren je Pajtić.
 
Ističe da režim očigledno nije očekivao da će bojkot izbora biti tako efikasno sredstvo, ocenjujući da je "uspeh bojkota i osnovni razlog zbog kojeg ćemo imati vanredne parlamentarne izbore".
 
Tadićeva kandidatura za predsednika politički manevar
 
Komentarišući mogućnost da bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić bude kandidat na narednim predsedničkim izborima, Pajtić je istakao da veruje da Tadić, kao čovek sa velikim političkim iskustvom, “nije toliko iracionalan da veruje da ima neke šanse na tim izborima“.
 
"Jedino mi je logično da se radi o političkom manevru kojim bi grupaciju stranaka koje je okupio oko sebe podigao iznad cenzusa tako što bi njegova kandidatura donela neki dodatni procenat toj listi. Ukoliko Tadić zaista misli da ima neke šanse na tim izborima, plašim se da je utonuo u iracionalnost koja je možda i ireverzibilna, ali više verujem da je reč o manevru", ocenjuje Pajtić.
  • Onomad

    14.04.2021 07:11
    Secam se kao radnik banovine kako je onomad Tadic dolazio a svi funkcioneri koji su sada u naprednim vodama i dalje se sepure po banovini su ga docekivali sa onim kao na filmu Balkan Expres ``Za najboljeg oslobodioca,najbolja rakija``!!!!Pajtic je i tada bio protiv svog vodje ali.....Resenje je kanda u tome sto sada Pajtic isto kao i Canak prelazi u SNS......
  • Isak

    13.04.2021 23:37
    dajte mi medije i za mesec dana sam predsednik republike!!!tako to funkcionise..jednostavno
  • Sale NS

    13.04.2021 09:42
    Pa skoro da je u pravu?
    Tačno da se i teniski kralj lično kandiduje, mediji će ga za mesec dana razapeti kao nikoga do sada. A opet, nekog umetnika koji objektivno nema love, okolna ekipa bi brzo doterala "u red".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.