Sutra će 12.000 građana dobiti poziv za vakcinaciju

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravo Mihailo Jovanović kazao je večeras da je u Srbiji dato više od 2,9 miliona vakcina, da će 12.000 građana sutra dobiti pozive za imunizaciju prvom ili drugom dozom, kao i da očekuje da će Srbija dostići tri miliona datih doza tokom predstojeće nedelje.
Sutra će 12.000 građana dobiti poziv za vakcinaciju
Foto: 021.rs (arhiva)
On je za Radio-televiziju Srbije naveo da je do sada 1,1 milion građana dobilo obe doze vakcine, odnosno da je 950.000 njih imunizovano, što znači da je od prijema druge vakcine prošlo više od tri nedelje.
 
Najbolje rezultate u vakcinaciji imaju veliki gradovi poput Beograda, Novog Sada, Niša i Užica, dok se na dnu liste nalazi Tutin, sa jedva šest odsto stanovnika koji su primili vakcinu, a slede Lajkovac, Bujanovac i Novi Pazar, gde se broj onih koji su primili makar jednu dozu vakcine kreće između 11 i 12 odsto.
 
"Očigledno je važno da se lokalne saouprave uključe u proces imunizacije, jer će od njih zavisiti uspeh vakcinacije", kazao je Jovanović.
 
Direktor Kancelarije za eUpravu je najavio da će sutra u Srbiju doći još 106.000 doza Fajzerovih vakcina, koje će početi da se daju već u utorak.
 
Komentarišući medijske navode da pojedine inostrane turističke agencije nude ture putem kojih strani državljani mogu da se vakcinišu u Srbiju, Jovanović je rekao da je u pitanju internet prevara.
 
"Jedini način za vakcinaciju stranih državljana je prijava putem portala eUprave. Iako smo od početka dozvolili da se i oni prijave, oni će se vakcinisati kad prvo naši građani, koji su u fokusu, završe svoju vakcinaciju. Nema mogućnosti da se preko bilo koje agencije zakaže vakcinacija", kazao je Jovanović.
  • Novosadjanka

    12.04.2021 20:28
    Zakazan termin
    Nije mi jasno zasto dobijem termin preko e uprave, a onda mi kazu idite na kraj reda, 1km dugackog. Ako niste sposobni da ispostujete termine, recite lepo, nemojte me zajebavati. Treci put pokusavam da se vakcinisem, ali da cekam u redu, necu.
  • Dragan

    12.04.2021 07:25
    Eh
    Hoćel na dočeku Fajzera da se slika iskežena tkzv vlada ili tkzv precednik smradije ?Ja sam srećnik i revakcinisan sa Fajzerom krajem februara i tad nikog nije bilo na ulazu sajma(od ulaska do izlaska 7 min) jer partijske vakcine ne primam. Nema nus efekata,nosim masku.Rusi i Kinezi prave komercijalne a ne medicinske proizvode (njihova izjava pre 5 meseci)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.