Psiholog Trebješanin: Najglasnije antivaksere poslati da volontiraju u kovid bolnicama

Psiholog Žarko Trebješanin rekao je kako veruje da nema mnogo onih koji zastupaju antivakserske stavove, ali da su glasni, agresivni, javljaju se kad god mogu, da "iskaču" sa društvenih mreža.
"Sloboda mišljenja je nešto zagarantovano, ali ne smete da ugrožavate živote drugih. To je razlika koju ljudi treba da shvate. Ako neko utiče na postupke i ponašanje drugih ljudi, onda je to ugrožavanje javnog zdravlja", rekao je Trebješanin, za novi broj nedeljnika Vreme.
 
Na pitanje kako uticati na ljude da veruju nauci, on je rekao da "možete da menjate stavove koji su zasnovani na nekim argumentima, nedovoljnoj obaveštenosti, ali mi ovde nemamo posla sa stavovima, već sa čistim predrasudama".
 
"Možda bi oni koji su najglasniji mogli da se pošalju da volontiraju u kovid bolnicama… A ovim drugim koji nisu baš zagriženi, i razumne poruke bi mogle da pomognu. Kaže Frojd da je glas razuma slab i tih, ali ako se ponavlja mnogo puta, on ipak uspe da dopre", rekao je Trebješanin.
 
On smatra da treba postaviti stvari jasno: vakcina ima svoje nuspojave, kao i svaki lek. S druge strane, statistički, znatno je manja mogućnost da neko nastrada od tih nuspojava nego od korone.
 
"Hajde da uporedimo posledice", zaključio je Trebješanin.
  • 9

    15.04.2021 18:40
    Dokle više
    Ko je za vakcinu neka  se vakciniše ko nije neće. Objavljeno je gde se može i kada.Svakom na volju. Ovi kao da prodaju nešto pa prodaja ne ide.Posledice već napamet znamo svi i svakom je već neko iz bliže ili dalje okoline nažalost preminuo. Nego doktore daj priču kako normalizovati stanje uma i duha kao pokrenuti zdrav život dece ona ostaju sa koronom ili bez vakcinisana ili ne.Kako pokrenuti proizvodnju ,a ne ko je antivakser.Ta priča interesuje ljude. Kako rešiti probleme pravilne ishrane.Kako smanjiti krađu i korupciju jer se  čuvek od onoga što vidi na TV može samo razboleti ako je iole normalan.Kako prevazići krizu gubitka zaposlenja to su teme o kojima takvi stručnjaci treba da pričaju ,ali se oni u svoj posao zasigurno ne mešaju.
  • Postovani

    15.04.2021 15:16
    Profesore
    Bili ste moj idol na defektoloskom fakultetu dok ste se bavili strukom-sta Vam se desilo pa se u sve mesate kao margarin?
  • Joka

    15.04.2021 11:42
    Danima isto, ili si vakser ili antivarkser. Koga briga. Ako si ubeđen da će vakcina pomoći ok, ako ne opet ok.
    Da li je moguće da ste se kao drustvo podelili zbog neke tamo igle, narodi Srbije...?
    Tužno...
    Pozdrav svim dobrim ljudima.
    P. S.
    S nevericom, ali drago mi je sto nisam deo te vaše priče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija