Cerović: Deca će svuda zaostati u obrazovanju, a kod nas skoro godinu dana

Profesorka u penziji Filozofskog fakulteta Tinde Kovač Cerović izjavila je da nema nikakve sumnje da će biti niža postignuća osnovaca na završnom ispitu ove godine, što je očekivano i svetski trend, ali napominje da će deca na Zapadnom Balkanu imati zastoj od skoro godinu dana.
Cerović: Deca će svuda zaostati u obrazovanju, a kod nas skoro godinu dana
Foto: Pixabay
O tome počinju da izlaze rezultati u SAD i Evropi koji pokazuju da ova generacija, koja je imala zastoj u školovanju, ima mnogo slabija postignuća nego prethodne generacije, rekla je Kovač Cerović za N1.
 
Prema predviđanima međunarodnih organizacija, deca će svuda zaostati u obrazovanju, a na Zapadnom Balkanu skoro jednu godinu ili devet meseci i zato je važno da se u poslednja dva meseca do završnog ispita sistem, odnosno Ministarstvo prosvete uozbilji, da preuzme teret sa leđa nastavnika, rekla je ona.
 
Kvalitativna istraživanja doktoranada na Filozofskom fakultetu pokazuju da su se i nastavnici i deca i roditelji užasno mnogo naradili. Ono što se videlo je da je nepotrebna ta vrsta opterećenja nastavnika, ako sistem može da im pomogne, a na početku im je pomogao nastavom na RTS, ukazala je Kovač Cerović, nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu prosvete.
  • @NS

    16.04.2021 13:50
    Ima kvalitetnih privatnih - npr. Tvrđava u Petrovaradinu.
  • NS

    16.04.2021 11:56
    Drzavne skole kao drzavne firme. Raspad! Privatnih kvalitetnih skola nemamo i zato smo balvani po znanju.
  • Јое

    16.04.2021 11:24
    Крокодилске сузе
    Повраћа ми се када видим ове што су нам деценијама уништавали образовање како сада кукају над судбином истог.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.