Isplata 60 evra za nezaposlene ide bez prijavljivanja

Isplata državne pomoći nezaposlenima od 60 evra trebalo bi, kako je najavljeno iz Vlade Srbije, da krene 1. juna.
Isplata 60 evra za nezaposlene ide bez prijavljivanja
Foto: 021.rs
Pravo na nju imaće nezaposleni koji su upisani u evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje na dan 15. april 2021. godine, a novac će automatski biti uplaćen na novootvorene račune u Poštanskoj štedionici, prenosi N1.
 
Prijavljivanja nezaposlenih za ovu pomoć, kako je najavljeno iz Vlade Srbije – neće biti.
 
"Nacionalna služba za zapošljavanje, pre početka isplate, sačiniće spisak osoba koje imaju pravo na pomoć i dostaviti ga Poštanskoj štedionici. Isplata novčane pomoći ići će bez prijave tih osoba, počev od 1. juna ove godine", objašnjavaju iz Vlade Srbije.
 
Novac će, kako se dodaje, biti uplaćen na posebne namenske račune nezaposlenih, koji će biti otvoreni u Poštanskoj štedionici.
 
Prema poslednjim javno iznetim podacima, početkom aprila je oko 534.000 ljudi bilo upisano u evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje.
  • Mirjana Gasevic

    14.06.2021 20:09
    Nisam dobila ni onih 30 e kako da ocekuje 60 e?
  • Cocovka

    06.06.2021 11:08
    Cocovka
    Otvore namenski racun?u redu a kako onda da znam da su uplatili?svaki dan da se ide u banku i proverava dali su uplatili
  • Milivoje

    05.06.2021 16:57
    Teško nama
    Kada će isplata 60 evra. Kosovari dobiše i po 100/200 evra. Mi smo građani drugog reda u svojoj zemlji. Lagarije. Te u Junu, te 1 Juna, te 15 JUNA, e sad do kraja meseca. Kog meseca? Limburga meseca kad se majmuni šišaju. Bravo Srbijo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.