Čanak: Da bi se pobedio Vučić na izborima, potrebno je da se na izbore izađe

Da bi se pobedio Vučić na izborima, potrebno je da se na izbore najpre izađe, a može da ga pobedi onaj ko bude ponudio jasne odgovore na pitanja na koja ih on nema, izjavio je za Blic lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Čanak: Da bi se pobedio Vučić na izborima, potrebno je da se na izbore izađe
Foto: 021.rs
On tvrdi i da je pogrešno pitanje ko može da pobedi Aleksandra Vučića na izborima, jer bi u normalnim okolnostima pitanje trebalo da glasi kako da ljudi žive bolje, a ne da se jedna personalna vlast zameni drugom.
 
"Ovo traganje za kandidatima opozicije samo pokazuje jednu duboku bedu dela organizovane opozicije u Srbiji, koja bez svežih ideja pokušava da pobedi nacionalizam sa više nacionalizma, centralizam sa više centralizma, ne dotičući se nijednog bitnog problema", smatra Čanak.
 
Ocenio je i da bi jedina veća greška od bojkota izbora bilo insistirati na ponavljanju greške, odnosno novom bojkotu, što nije isključeno sada.
 
"Ko dodaje loptu Vučiću da ničim ograničeno vlada? Mi koji negujemo institucije ove zemlje ili oni koji bez borbe predaju u ruke režima protiv koga se navodno bore i još satanizuju sve koji bi u tu borbu da uđu", upitao je Čanak.
 
Opozicija si ako se boriš, a ako se ne boriš, odnosno ako bojkotuješ izbore, onda si saradnik, zaključio je lider LSV.
  • Goran

    20.04.2021 12:21
    To je kao da treba izaci na trku od sto metara i krenuti od starta dok drugi rivali krecu sa 99.metra i glumiti da ih mozes pobediti. Ali ako svi krenu od starta onda sanse ima. Ovako ni promil. Zato se za fer uslove i slobodne medije treba izboriti a bojkot je jedan jak argument u toj borbi. Naravno clan sluzbe Canak prica pricu koja odgovara rezimu, a sam ne moze ni cenzus da predje.
  • Panta

    19.04.2021 14:33
    /
    Ti ćeš da mi kažeš?
  • Podbarac

    19.04.2021 14:27
    Prvo ostavke
    Problem "opozicije" je što su sve partije okupljene oko "vođa", a oko programa.

    A "vođe", čak i one "demokratske" bi da vladaju dok ne umru, a po mogućstvu i posle...

    Daklem, zamislimo sreće, pa da svi odu u penziju.... I šta onda?

    Koji "program" ili "ideja" stvarno može da motiviše ovaj narod, kada su sve do sad upotrebljavane i istrošene?

    Tako da nisam optimista. Glasaću protiv AV, zato što se nadam - ne promenama, nego rotaciji - pa da za neku generaciju i uz stalnu rotaciju zaživi demokratija i narod stvarno počne da "bira program" i da se pita.

    Tolko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija