Beba rođena sa koronom u teškom stanju prebačena u Tiršovu

Novorođenče iz Kragujevca, koje je na svet stiglo zaraženo virusom korona i završilo na respiratoru, u teškom je stanju i prebačeno je na Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova, navela je direktorka Klinike za pedijatriju u Kragujevcu Anđelka Stojković.
Beba rođena sa koronom u teškom stanju prebačena u Tiršovu
Foto: Pixabay
Ona je navela da je novorođenče prebačeno u Beograd kako bi dobilo adekvatnu terapiju zbog posledica citokinske oluje i plućne hipertenzije.
 
"To možemo rešiti aparatom koji jedino ima Univerzitska dečja klinika u Tiršovoj", navodi za Nova.rs dr Stojković i dodaje da se majka bebe dobro oseća.
 
Ona objašnjava da je reč o retkom slučaju da se dete zarazilo od majke, dok je bilo u materici.
 
"Dete je već u trećem satu života dobilo povišenu temperaturu, u petom satu je imalo sve parametre zapaljenja. Antigenski test i PCR bili su pozitivni", kaže dr Stojković.
 
Dodaje da je verovatno mutacija virusa dovela i do sve većeg broja dece koja se u bolnicama leče od virusa korona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija