Pritvorenici u Kragujevcu donirali novac za lečenje malog Gavrila

U Okružnom zatvoru u Кragujevcu 21 pritvorena osoba odlučila je da se priključi humanitarnoj akciji za prikupljanje novca za lečenje sedmomesečnog dečaka iz tog grada Gavrila Đurđevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije, saopštilo je danas Ministarstvo pravde.
Pritvorenici u Kragujevcu donirali novac za lečenje malog Gavrila
Foto: 021.rs
Pritvorenici su sami došli na ideju da pomognu lečenje mališana, za šta je potrebno 2,5 miliona evra, i o tome obavestili upravu Zavoda kako bi se sa njihovih novčanih depozita sredstva preusmerila za lečenje dečaka.
 
Reč je o iznosu od 33.000 dinara koji će biti uplaćen na račun za lečenje dečaka.
 
Ministarstvo je navelo da je to samo jedan u nizu primera humanosti osoba lišenih slobode u kazneno-popravnim ustanovama kad je u pitanju lečenje dece.
 
U saopštenju se podseća da su u КPZ u Požarevcu (Zabeli) 174 osuđenika prošle godine doniralo 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji i to odrekavši se dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije.
 
Osuđenici u КPZ u Nišu 2018. godine, zajedno sa zaposlenima, donirali su novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe koji ima presudan značaj za život tek rođene dece u ovom gradu.
 
Na početku epidemije oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji (Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu) odreklo se 4.700 suvih obroka u korist najsiromašnijih građana.
 
  • Kole

    19.04.2021 12:36
    divna jedna akcija
    Zatvorenici nam drze lekciju iz humanosti. Ovakve akcije vlasti jos nismo imali. Verovatno nam to pomogne da ih razumemo u vrsenju krivicnih dela.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija