Sindikat: Povećati broj odeljenja produženog boravka

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražila je danas da se od 1. septembra u školama poveća broj odeljenja produženog boravka za učenike do 12 godina, a čija su oba roditelja radno angažovana.
Sindikat: Povećati broj odeljenja produženog boravka
Foto: Pixabay
Takođe, Unija predlaže da se zaposli još učitelja za te poslove i da se smanji broj učenika u odeljenjima.
 
U saopštenju Unije navodi se da je za pohvalu inicijativa ministra Branka Ružića da škole vode obrazovno-vaspitnu brigu i nadzor i o učenicima do 12 godina, odnosno do 5. razreda osnovne škole.
 
"Upućujemo mu podršku, s nadom da će s reči preći na dela i da će škole od 1. septembra imati njegovo odobrenje za otvaranje odeljenja produženog boravka, shodno broju zainteresovanih učenika uzrasta do 12 godina, čija su oba roditelja radno angažovana", stoji u saopštenju.
  • Vlada

    20.04.2021 04:55
    Hvala Bogu i od ovih nesto pametno da cujemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija