Kon: Sutra neće biti popuštanja mera, predstojeći praznici da se ne slave opušteno

Epidemiolog i član Kriznog štaba, Predrag Kon, izjavio je danas da na sutrašnjoj sednici neće biti doneta odluka o popuštanju mera, ocenivši da je epidemiološka situacija bolja, ali i dalje nepovoljna.
Kon: Sutra neće biti popuštanja mera, predstojeći praznici da se ne slave opušteno
Foto: Youtube screenshot (Hepi)
On je za TV Prva rekao da smatra da na sutrašnjoj sednici Kriznog štaba neće biti odluke o dodatnom ublažavanju mera, iako za predstojeće praznike neće biti ni zatezanja mera, već samo strogo pridržavanje postojećih.
 
Na pitanje hoće li epidemiološke mere biti relaksirane, Kon je izneo svoje lično mišljenje da mere koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata u zatvorenom neće biti ublažene i kratko rekao: "Sutra, ne".
 
Kon je naveo da smatra da ne treba uvoditi nove mere, već da je potrebno poštovati one koje su na snazi i istakao da smo još daleko od toga da se potpuno opušteno slave predstojeći praznici.
 
On je ukazao da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna jer su bolnice pune, a više od 200 pacijenata je na respiratorima.
 
Ukazao je da Srbija ima porast obuhvata vakcinacijom i pad novoobolelih, da je zaista u samom vrhu kada je reč o vakcinaciji, a to znači da se ubrzano povećava kolektivni imunitet.
 
Kon je naglasio da nije ista situacija u svim delovima Srbije i naveo da je u Beogradu stanje bolje, a da je u pojedinim delovima zemlje i dalje u porastu broj obolelih, navodeći kao primer Rašku oblast.
 
Na pitanje da li je realno da na leto Srbija stekne kolektivni imunitet, Kon je odgovorio da je to realno i da je to cilj.
  • A

    20.04.2021 10:11
    Kojih mera?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.