BIA advokatu Niniću dostavila odgovore o smrti Vladimira Cvijana

Beogradskom advokatu Ivanu Niniću dostavljeni su odgovori od Bezbednosno-informativne agencije (BIA) o smrti advokata i političara Vladimira Cvijana.
BIA advokatu Niniću dostavila odgovore o smrti Vladimira Cvijana
Foto: Medija centar Beograd
Ovo su, nakon saopštenja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, jedini službeni podaci sa kojima se javnost u Srbiji upoznaje o jednom od najmisterioznijih slučajeva smrti.
 
Odlukom Bratislava Gašića prethodno je izvršen opoziv tajnosti dokumenata koje je Ivan Ninić objavio na svom Tviter nalogu, prenosi Nova.
 
 
U objavljenim dokumentima nalazi se službena beleška o kontaktu u Institutu za sudsku medicinu, službena beleška u Advokatskoj komori Beograd, izvaštaj o razgovoru sa Cvijanovom suprugom, izveštaj sa radnikom JRB i dva izveštaja o razgovorima sa NN licima.
 
Sva ova dokumenta i službene beleške načinjene su tek marta ove godine, a BIA tvrdi da pre toga praktično "ni slovo" nije napisala o Vladimiru Cvijanu u svojim evidencijama.
 
"Ovim odgovorom je zadovoljena forma i deo informacija za koje je BIA procenila da treba da izađu u javnost, ali ne znamo šta BIA ima u posedu još. Iz ovoga što je dostavila ne proizilazi ozbiljan operativni rad i ne čini se kao da je uložila dodatni napor da priču zaokruži. U ovoj priči ostaju rupe koje nisu popunjene, a koje je BIA, s obzirom na ovlašćenja, resurse i mogućnosti, mogla da upotpuni“, kaže Ninić za Nova.rs.
 
On objašnjava da iz priloženog ne vidimo ni kada je Cvijan ušao u Srbiju, s kim je boravio, gde je živeo, takođe nije poznato ni od čega je živeo.
 
"Ako iz ovog izveštaja možemo da vidimo da ljudi Cvijana opisuju kao nekoga sa očiglednim zdravstvenim problemima, kao nekoga ko se lečio, najmanje što je BIA mogla da uradi je da se više pozabavi njegovim zdravstvenim stanjem", kaže Ninić.
 
On podseća da iz Višeg javnog tužilaštva i dalje čeka odgovore na pitanja koja im je uputio.
  • Banderaš

    21.04.2021 17:32
    Korupcija
    Velika je šteta što bia nije tajna služba nekog našeg neprijatelja,a ne naša služba zaštite.Ta naša služba je ubila našeg predsednika,ubila je našeg premijera,ubila je naše novinare,sugrađane,kodnapovala je naše građane,prodavala je naše bebe,švercuje naftu,duvan,drogu,švercuje ljude,ucenjuje,reketira svoje građane,te mi je zaista žao što to nije policija nekog našeg neprijatelja,a ne naša.
  • Piško

    21.04.2021 16:56
    ...
    Pa da su od te iste DB/BIA tražili izveštaj o Ivanu Stamboliću, rekli bi im da je samo otišao na uobičajeni džoging od Košutnjaka do Fruške gore i usled neopreznosti utrčao u rupu sa krečom.
  • Peka

    21.04.2021 15:00
    Kad se zameriš vođi pa zaboraviš mnogo toga a između ostalog i da pliva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.